Üniversiteyi halka yakınlaştırdı

Düzce Üniversitesi adım adım yeni döneme gidiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019-2023 yıllarını kapsayan dördüncü dönem için ilerleyen haftalarda Düzce Üniversitesi'ne rektör ataması yapılacak. Düzce Üniversitesi'ni değer üreten bir üniversite haline getirme noktasında 4 yıl boyunca önemli çalışmalara imza atan, öğretim üyeleri, idari personeli ve dış paydaşları ile uyumlu çalışmalarının yanı sıra Düzce halkıyla da iç içe olmasıyla takdir toplayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce'de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.



Rektörlük binasında gerçekleşen toplantıda Düzce basının verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çakar, Düzce'nin ve üniversitenin daha iyi yerlere gelmesi için el birliği ile çalışacaklarını vurguladı.


"İnşallah hep birlikte uyum içerisinde değer üreteceğiz"

"Düzce kamuoyunun özellikle rektör atamalarının gerçekleşeceği ve yeni dönemi karşılayacağı zamanda üniversitemize vereceği desteğin çok kıymetli olacağını düşünüyorum." diyen Çakar, sözlerine şöyle devam etti: "2015 yılında da rektör olacağımı düşünmemiştim, Allah nasip etti. Sayın Cumhurbaşkanımız da layık gördü. Geçtiğimiz 4 yılın içini ekip arkadaşlarımla birlikte doldurmaya çalıştım. Yine nasip olursa Cumhurbaşkanımız da görev verirse inşallah hep birlikte uyum içerisinde değer üreteceğiz."

"Sayın Valimiz çok önemli bir lider"


Düzce'ye hizmet adına birlikte çalışmalar yürüttükleri Valisi Dr. Zülkif Dağlı'dan övgülerle bahseden Çakar, "Sayın Valimiz çok önemli bir lider Düzce’nin bütün sorunlarına, Düzce için yapılabilecek her güzel konunun içerisine mutlaka üniversiteyi de dâhil edip bizi de görevlendiriyor." dedi.



"Ülkemizin en büyük Geleneksel Tıp Merkezi'ni açmaya hazırlanıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdiriyle tekrar göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi hedefledikleri çalışmalardan bahseden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp çalışmaları kapsamında başta fındık atıklarının endüstriye geri kazanılması olmak üzere bir çok alanda çalışma ve projelerimiz devam edecek. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp denince Düzce akla gelsin diye çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin en büyük Geleneksel Tıp Merkezi'ni birkaç hafta içerisinde açmaya hazırlanıyoruz. O merkez açıldıktan sonra Düzce’nin ekoturizm potansiyelini sağlık turizmiyle de birleştirerek burayı bir cazibe merkezine getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Düzce’ye dokunan projeler

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı dönemde büyük katkı sağladığı Düzce Teknopark binasının şehre kazandırıldığını anımsatan Çakar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Düzce Teknoparkı'nı Düzce’nin sanayi alt yapısına uygun bir şekilde hayata geçirmek önemli bir unsur. Düzce’ye dokunduğumuz çocuk istismarının engellenmesi, bağımlılıkların önlenmesi, göç sorunu gibi pek çok sosyal projemiz var. Bunları Düzce’nin toplumsal duyarlılık kat sayısını arttırmak üzere hayata geçirmeyi ümit ediyoruz."



"Asıl performansım 2017-2018 yılına aittir"

Kendi görev süresinde Düzce Üniversitesi'nde çok şeylerin değiştiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Yaklaşık 20'ye yakın birim kurduk, öğrenci sayısını yüzde 30 oranında arttırdık, bütçemizi neredeyse 2 katına çıkardık. Kendim ile ilgili asıl performansım 2017-2018 yılına aittir. 2016'da hain bir darbe girişimi yaşadık ve onun yaralarını sarmak için hızla ayağı kalmak için gayret sarfettik ve o süreci çok başarılı geçirdiğimizi düşünüyorum. Yeni hastane binamızı hizmete açtık, botanik bahçemizin yapımına başladık, spor bilimleri fakültesinin, yeni kütüphane binamızın yapımına başladık, yeni spor alanları halı saha, teniz alanlarımızı, yeni yemekhanemizi yaptık, hepinizin artık kullandığı yeni giriş kapımızı yaptık, mevcut hastane binamızın tadilatını planladık." diye konuştu.

"Karşılıklı iletişim ve duyguların paylaşılması önemli"

Son olarak öğrencilerle yakın ilişkiler kuran bir rektör olarak anılması konusunda ise Çakar, şunları kaydetti:

"Düzce Üniversitesi'nde herhangi bir olumsuzluk duymadınız, bu karşılıklı iletişim ve duyguların paylaşılması ile oluyor. İnsanlarla kurduğunuz dil çok önemli, öğrencilerimizle konuştuğumuzda çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olduğunu düşünmüyorum." 

2016'da rektörlük seçimleri kaldırıldı

Öte yandan 2016 yılının ekim ayında Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan kararname ile rektörlük seçimleri kaldırıldı. Buna göre; Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca rektör atanacak. Bu doğrultuda mevcut rektörün de aralarında bulunduğu Düzce Üniversitesi rektör adayları Yükseköğretim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.



Haber: C.ÜSTÜNER