TEOG sınavında Türkiye ortalamasının üzerinde olan Düzce’nin eğitimden sorumlu AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’de öğretmenlerin artık daha uzun süre görev yapacağını duyurdu.

Keşir, deneyimli öğretmenlerin Düzce’de kalmadığına yönelik şikayetler dikkate alındığını yapılan girişimler sonucunda Düzce’nin zorunlu hizmet bölgesi olarak öğretmenlerin daha uzun süre görev yapmasının sağlandığını ifade etti.

Öğretmenlerin kısa süre görev yaptıktan sonra başka yerlere tayininin çıkmasının büyük bir sorun teşkil ettiği Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde anlatıldı. Buna karşılık Düzce’nin zorunlu hizmet bölgesi olması yolundaki talep kabul edildi.

Keşir, “Bize gelen şikâyetler arasında öğretmenlerin uzun süre ile görev yapmadığı vardı. Öğrenciler, veliler ve öğretmen tam kaynaşırken tayin çıkarak eğitimdeki süreklilik kesintiye uğruyor bu da özellikle ilköğretimdeki çocuklarımızın okula olan konsantresini azaltıyordu. Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesi ile Düzce şehir merkezi ve Akçakoca ilçe merkezi hariç tüm şehir zorunlu hizmet bölgesi olmuştur. Artık Düzce'de öğretmenlerimiz daha uzun süre görev yapacaktır. Eğitimde verimliliği artırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.