Düzce’de küçük yaştaki çocukları kitap okumaya özendirmek amacıyla Düzce Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Annem Varsa Bende Varım” projesinin kapanış töreni bugün Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, kaymakamlar, kurum müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.



“En çok başarı öğrencilerin ve onlarla birlikte kitap okuyan annelerin, babaların”
Programda açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, kitap okumanın önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün burada böylesine güzel bir projenin kapanışını yapmak için bulunuyoruz. İnşallah böylesine güzel çalışmaların meyvelerini de alacağız. 2016 yılında böylesi güzel bir proje düşünülerek hayata konuldu. Bir dönemlik denece sürecinin sonunda gördük ki projemiz gerçekten amacına ulaşıyor. Velilerimizden özellikle çok büyük bir talep ve ilgi olduğunu görmüş olduk. Öğrencilerin ilgisini de aynı şekilde keşfettik. Bunun üzerine ortaokul ve lise öğrencilerini de katarak ve kitaplar bastırarak projemizi genişlettik. Proje kapsamında orta son öğrencileri ile lise son öğrencileri için kitap bastırma çalışmamız yok. İnşallah yaz aylarında orta son ve lise son öğrencilerine sınav stresini ortadan kaldırmak üzere bastığımız kitapları dağıtmış olacağız. İnşallah ekim ayında basılacak bu kitapları öğrencilerin masalarına koymuş olacağız. Biz niye bunu yapıyoruz? Sizin göstermiş olduğunuz ilgi bizi buna itti. Düzce’de çıkan bu çalışmanın 81 ile yavaş yavaş yayılıyor olması bizi gerçekten memnun ediyor. Bizim tek talebimizin kitapların ilk sayfasına Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ibaresi konulsun bize yeter şeklinde söyledik. Başta biz ve bu öğrencilerimizin 15 kitap okumalarını hedeflemiştik hedefin 18 kitaba çıktığını da görüyoruz. İnşallah projemiz daha da gelişecek ve büyüyecek. En çok başarı öğrencilerin ve onlarla birlikte kitap okuyan annelerin, babaların.”



Konuşmanın ardından Vali Dağlı tarafından Düzce ve ilçelerde en çok kitap okuyan 72 öğrenciye hediyeleri verildi.



Öte yandan proje kapsamında öğrencilerin yazmış olduğu hikayeler arasında Düzce Doğa Okulları 6.sınıf öğrencisi Zeynep Duru Aşık’ın yazdığı öykü de bulunuyor.  İlk 70 öykü arasına giren Duru Aşık böylece, Kültür Bakanlığına bağlı bir yazar olmuş oldu.

Haber: M.AYDIN