TEOG yerine getirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS), yarın saat 9:30'da başlayacak. Düzce’de ortaöğretime geçiş yapacak 4 bin 399 öğrencinin katılacağı belirtilen sınav iki bölüm halinde yapılacak.

Sözel ve sayısal olmak üzere 2 bölümden oluşacak
Ülke genelinde il ve ilçe merkezlerinde yapılacak sınavda ilk olarak sözel bölümde 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölümse 11:30’da başlayacak. Sayısal olan ikinci bölümde ise 40 soru sorulacak ve 60 dakika süre tanınacak.

19 okul 260 sınav salonu
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, Düzce’de sınav, merkez ilçede 11 okul ve 170 sınav salonu, diğer ilçelerde 8 okul ve 90 sınav salonu olmak üzere toplam 19 okul ve 260 sınav salonunda gerçekleştirilecek.

Veliler seçim dönemi ile çakışmasından tedirgin
Sonuçları 22 Haziran’da açıklanacak sınav için ise veliler bu kez hem heyecanlı hem de tedirgin. Nedeni ise öğrencilerin hayatını belirleyecek böylesine önemli bir sınavın seçim zamanı ile çakışması. Propaganda için cadde ve sokaklarda gezen seçim araçlarının anonslarının sınav saatinde de yapılma ihtimalinden tedirgin olan veliler haber merkezimizi arayarak uyarıda bulunulmasını istedi.

Haber: Ö.YILMAZ