Eğitim açısından son yıllarda belirgin bir ivme kazanan Düzce'de bu yılın eğitim açısından daha da başarılı geçmesi planlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de bugün düzenlediği basın toplantısında Düzce'deki eğitim konusuna değindi.

Sezer, “İlimiz eğitim konusunda sıkıntı çeken bir il değildir. Öğretmen konusunda da sıkıntı yaşamıyoruz. İlimiz dışında ilçeler bile öyle bir hale geldi ki ilçelere öğretmen yollamasak neden öğretmen yollamadınız diye şikayet gelmeyecek. Düzce, hem eğitim hem de öğretmen konusunda sıkıntı çekmeyen iller arasında yer alıyor. 2008 yılı içerisinde Düzce'ye 120 öğretmen geldi, 50 öğretmende çeşitli nedenlerle ilimizden ayrıldı. Yani toplam 70 öğretmen ilimizdeki değişik okullarda görevlerine başladılar. Yenikent'teki Atatürk Heykelinin üzerinde yapımına devam edilen ve önemli bir şahsın adının verildiği Farabi Anadolu Lisesi'de önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

“Okul öncesi zorunlu eğitim başlıyor.”

Ülke genelindeki 6 ilde bir dahaki yılla birlikte okul öncesi zorunlu eğitimin başlaşacağını belirten Sezer, Düzce'nin de bu iller arasında olduğunu söyledi. Sezer, “Düzce, gelecek yıldan itibaren başlamak üzere pilot il kapsamında okul öncesi zorunlu eğitime başlayacak. Okul öncesi zorunlu eğitimde eğitim açısından Düzce'ye büyük katkı sağlayacaktır. Eğitim açısından gelişen bir il olan Düzce, bu sayede daha fazla ivme kazanacaktır.” şeklinde konuştu.

“Bu yarışma Düzce'de ilk kez yapılacak.”

7 Mart Cumartesi ve 8 Mart Pazar günleri Düzce'de ilk kez yapılacak olan Halk Oyunları Grup Yarışmasına da değinen Sezer, “ Heyecanlıyız çünkü Düzce'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yapılacak olan yarışmayla birlikte Düzce'ye 600'ün üzerinde insan girmiş olacak. Bu nedenle Düzce'deki esnaflarımıza biraz daha duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Çünkü bu insanlar Düzce'ye ekonomik gelir sağlayacak. Yarışma cumartesi günü geleneksel, pazar günü de sitilize olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yarışma sonunda dereceye giren okullarda Türkiye finaline kazanmaya hak kazanacak. Yarışmaya katılacak öğrencilerin kalacakları yerler ve yemek konularında sıkıntı çekmemeleri için gereken her şeyi yaptık. Cuma günü gelecek yarışmacılar pazar günü de geri dönecekler.” ifadelerini kullandı.