Düzce’de ne yayaların ne de sürücülerin kural tanımadığı zaman zaman haberlerimize konu oluyor… Sık sık yaya kazaların gündeme gelmesi de bunun en büyük göstergesi.  Sürücüler, şehir içinde aniden yola fırlayan yayalardan, yayalar ise sürücülerin kendilerine geçiş hakkı vermemesinden şikayetçi… Düzce’de Şaguç köprüsü olmak üzere öyle noktalar var ki yayaların karşıya geçmesi tam bir eziyet. Düzce’de bu konuda bir çözüm üretilmesi şart gibi gözükürken, aynı dertten muzdarip olan Bolu trafikte alışkanlıklar değiştirmek için düğmeye bastı.

 

Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası gibi kurumların işbirliği ile başlatılan “Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği Projesi” kapsamında yaya güvenliği seferberliği başlatıldı.

 

Bolu’da trafik güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında vatandaşlara yaya geçitlerinden geçme, sürücülere de yaya geçitlerinde durma öğretilecek. Yaya geçitlerinde sürücülerin yayaya yol vermesi ve yayaların da yalnızca yaya geçitlerini kullanması konusunda 34 noktada polis uygulaması yapılacak. Ayrıca D-100 Karayolu’nda Bolu girişine ise “Bu şehirde yaya üstünlüğü vardır” şeklinde tabela konulacak.

 

Proje kapsamında Bolu’da 34 yaya geçidinde polis uygulama yapacak. Ayrıca tüm bilboardlarda konuya dikkat çekilecek afişler yer alacak. Sürücülerin yaya geçitlerine hızla girmemesi için de geçici olarak hız kesiciler yerleştirilecek.

 

Haber; S.KAŞKIR