2018 -2019 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa gidecek öğrenciler için eğitim başlarken diğer öğrenciler için eğitim sezonu 17 Eylül’de başlayacak. Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul güvenliği ve uyuşturucu maddelerle mücadele toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan,  İl Müftüsü Hüseyin Can ve kamu kurum yetkilileri, okul müdürleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

“Çocuklarımızın için ne yapsak azdır”
Toplantıda yaptığı konuşmada değerlendirmelerde bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şu ifadelere yer verdi:

“Bugün yine değerli yavrularımızın güvenliği için bir araya geldik. Geçen yıla baktığımızda İçişleri Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırladığı, diğer illerimiz gibi Düzce’de de uygulanan güvenli eğitim projesinin güzel bir şekilde uygulandığını ve 2017-2018 yılında başarıya ulaştığını görmüş olduk. Başta okul müdürlerimiz, okul aile birliği başkanlarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz, muhtarlarımız ve kamu kurum çalışanlarımızın özverili ve güzel çalışmaları oldu. Biz Düzce olarak daha iyisini hedeflemekteyiz. Geçen yıl görüldüğü gibi okul taşımacılığında Allah’a şükür çok ahvali bir sorun yaşamadık. Okul çevrelerinde uyuşturucuya yönelik herhangi bir vakaya rastlanmadı. Öğrencilerimizin tamamı olmak üzere özellikle yüzde 20’si bu riske çok daha açık vaziyettedir. Yani çok daha fazla korunması, gözetilmesi, ilgilenilmesi gerekiyor. Huzurlu aile, huzurlu çevre, huzurlu okul olmak üzere başta her şey huzurdan geçiyor. Aile huzurluysa çocukta huzurlu olacak, çevre de huzurlu olacak, okulumuz da huzurlu olacak, çevre de huzurlu olacak, velilerimiz de huzurlu olacak. Hepimize olumlu bir dalga olarak yansımız olacak. Çocuklarımız evlerinden çıktığı andan itibaren bizim emanetimizdir. O çocukların başına bir şey gelirse bizim sorumluluğumuzdadır. Okul kantinlerimizde de sağlıklı besin konusunda çalışmalarımızın yapıldığını biliyoruz. Diğer bir konu da çocuklarımızı dış etkenlerden koruyacak olan binayla ilgili güvenliğin arttırılması gerekiyor. Ayrıca bu yıl kardeş okul çalışması, sen varsan ben de varım çalışması başta olmak üzere yeni projelerle birlikte bu uygulamalar devam edecek. Çocuklarımızın için ne yapsak azdır.”



Toplantıda Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü adına Çocuk Şube Müdürü Bircan Baycan, İl Jandarma Komutanlığı adına İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Serdar Dolu, İl Sağlık Müdürlüğü adına Psikolog Zeynep Uran, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Mehmet Apaydın konuyla ilgili sunum yaptı. Düzce’de yürütülen bağımlılıkla mücadele kapsamında ise sunumu Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dilek Akkış yaparak katılımcıları bilgilendirdi.



Haber: M. AYDIN