Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Düzce'den de geziye katılan 40 öğrenci, birer öğretmen, idareci ve rehberlik görevlisi yönetiminde Afyonkarahisar ve Kütahya İllerine doğru yola çıktı. Geziye katılan öğrenciler gezi kapsamında 3 gün Afyonkarahisar ve Kütahya'da kalacak. Öğrenci ailelerinin ve öğretmenlerinin de katıldığı uğurlama töreninde bir konuşma yapan Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, yoğun eğitim öğretim döneminde böyle bir geziyi öğrencilerin iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Demir “Böyle fırsatlar zaman zaman elinize geçer bunu en iyi şekilde değerlendirin” diyerek öğrencilere nasihatte bulundu.

Tüm öğrencilere iyi yolculuklar dileyen İl Milli Eğitm Müdürü Yusuf Sezer ise “Cumhuriyet Eğitim gezileri kapsamında bir ay önce 40 öğrencimizi Çanakkaleye göndermiştik. Bu kez de Afyonkarahisar ve Kütahya'ya öğrencilerimizi yolluyoruz. Meydan muharebesinin olduğu yerleri göreceksiniz. Gittiğiniz yerleri görün ama sadece bakmak için değil yaşamak için gezin. Her türlü imkansızlıklar içerisinde sadece olan imkanları seferber ederek bize atalarımız neleri emanet etmiş bunları görün yaşayın. Ayrıca bizi oralarda temsil edeceğinizi de unutmayın. ” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından geziye katılan öğrenciler otobüse binerek Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ve aileleri tarafından uğurlandı.