2018-2019 eğitim öğretim sezonu başlarken ihtiyaç sahibi öğrenciler için de önemli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor. Düzceli kadınlar da “Düzceli Kadınlar Çocuklar İçin El Ele” sloganıyla Anıt Park Meydanı’nda kermes düzenledi.

Yiyecek, içecek ve bazı tekstil ürünlerinin yer aldığı kermese Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Etkin bir rol oynadılar”

Kermeste açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ifadelere yer verdi:

“Burada çok değerli hanımefendilerimiz çok güzel bir çalışma için bir araya gelmişler. Tüm kadınlarımız siyasi parti yok, başka bir anlam yok, hiçbir art niyet olmadan sadece hayır amacıyla bir araya geldiler. Tabi baktığımızda devletimizin, sosyal dayanışmanın, vakıflarımızın hem il merkezinde hem de ilçelerde imkanları var, çocuklarımıza yardım yapabilecek imkanları var. Ancak burada çok daha ayrı bir güzellik var çünkü annelerimiz, kadınlarımız bu işin içerisinde. Onlar ayrıca çocuklarımız için bir yıl boyunca dualarını da buna katmak suretiyle buralarda etkin bir rol aldılar.”

“Bunun devamını sağlamak da bizim görevimizdir”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“17 yaşından beri sivil toplum kuruluşu çalışmaları içinde olan bir kardeşiniz olarak kadın emeğiyle yapılan bu çalışmalar her zaman benim için kıymetli oldu. özellikle çıkış noktası çocuklarımızı sevindirmek ve onların ihtiyaçlarını gidermek olunca biz de programımızı ona göre ayarladık. İnsanı insan yapan en önemli özellik sivil toplum kuruluşları ve gönüllü çalışmalardır. Hiçbir karşılık beklemeden sadece gönüllü olarak yapılan bu çalışmalar 2000 yıllık bir medeniyetin ürünüdür. Biliyorsunuz Anadolu coğrafyasında Anadolu erenleriyle başlayan bir evredir bu. Bunun devamını sağlamak da bizim görevimizdir. O anlamda bir damla alın teri olan bu sürece katkı veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

“Hanım kardeşlerimizin bunları görmesi ayrı bir duygudur”

Yapılan çalışmanın önemine değinen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şu ifadelere değindi:

“Ne zaman bir yardım konusu olduğunda Düzceli hanımlarımız hemen orada. Bu yüzden hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz bundan altı yedi ay önce Afrin için bir kermes düzenlenmişti. Şu an ise eğitime destek vermek için kermes düzenliyorlar. Kendileri bir anne olarak bir bacı olarak bu konularda çok duyarlı davranıyorlar. Buradaki kermesimizde her türlü yiyecek, içecek ve çeşitli tekstil ürünleri var. Biz de bu kermeste satılan ürünlerden alacağız ve destek olacağız. Eğitim camiasındaki öğrencilerimizi korumak, gözlemek bizim görevimiz ancak hanım kardeşlerimizin bunları görmesi ayrı bir duygudur.”

Program öğrencilerin folklor gösterimiyle devam ederken kermesten elde edilen gelir Düzce genelindeki okullardan elde edilen verilerle belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak.

Haber: M. AYDIN