Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen ve Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen “12. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları programına Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Uluslararası Öğrenci Dernekleri (UDEF) Başkan Yardımcısı Adnan Oğuz katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve Düzce Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sürdü.

Uluslararası Öğrenci Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programın devamında kürsüye çıkan konuşmacılar, yurt dışından gelen öğrencilerin ülkemiz için önemini dile getirdi.



“Sizler bizim misafirlerimizsiniz”

Bu tarz etkinliklerin çok güzel olduğunu ifade eden Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, burada bulunan öğrencilerin ülkelerindeki en seçkin öğrencilerden olduğunu ve üstün başarılar kazanarak Türkiye’de okumaya hak kazandıklarını söyleyerek şunları ifade etti:

“Bu öğrencilerden beklentimiz şudur. Burada öğrenimlerini en güzel şekilde bitirdikten sonra, ülkelerine dönecekler, ülkelerine hizmet edecekler. Bizimle buradaki anılarını içlerinde güzel bir şekilde saklayacaklar ve anlatacaklar. Değerli öğrencilerimiz, sizler bizim misafirlerimizsiniz. Burada bulunacağınız, 4 yıl, 5 yıl veya 6 yıl boyunca, size gelebilecek her türlü sıkıntı bizim sıkıntımızdır. Bu manada başta Düzce Valiliği olarak, üniversitemiz, belediyemiz, emniyet kuvvetlerimiz, tüm kurumlarımızla, sizlerin sıkıntılarını yok etmek adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”



“Ülkemizin kültürünü taşıyacaklar”

Geçmiş yıllarda yurt dışına öğrenci gönderdiklerini ancak dışarıdan öğrenci gelmediğini belirten Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç, şöyle konuştu:

“Görevimizin bilincindeyiz. Bu öğrenciler, ülkelerinden buraya geliyorlar. Onlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Onlar buradan meslek sahibi olarak dönecekler. Ülkelerine, ülkemizin kültürünü taşıyacaklar. Bu sempati çok önemli. İnşallah bundan sonraki hamlelerimizle de bu sayının daha da yukarıya çekilmesini planlıyoruz.”



Ardından sahneye çıkan UDEF Başkan Yardımcısı Adnan Oğuz ve Düzce UDEF Başkanı Coşkun Zabunoğlu, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, herkesi 4 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olan final toplantısına davet etti.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU