Önce Düzce'de ardından Eskişehir'de bölge şampiyonası ve son olarakta Ankara'da Türkiye şampiyonasına katılarak dereye girme başarısı gösteren okullar ve öğrenciler ödüllendirildi.
Vali Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Şube Müdürü Saim Yılmaz okul idarecileri ve başarılı öğrenciler ile öğretmenlerinin katıldığı törende öncelikle Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri “t-vit projesi”, ardından Merkez Kız Meslek Lisesi öğrencileri “akıllı projeksiyon projesi”, Merkez Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri “güneş kalkanı projelerini” ve son olarakta Türkiye şampiyonu olan Akçakoca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri “yenilenebilir enerji kaynakları” projelerini anlattılar.
Projelerin sunumunun ardından konuşan Vali Bülent Kılınç, Bende bir endüstri meslek lisesi elektronik mezunuyum. Sizlerin yaptığınız projeler beni çok heycanlandırdı. Düzce'de meslek liselerinde % 61'e ulaştık.” diyerek öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise yaptığı konuşmada “Bizim 36 projemiz var ve bu projelerimizi geliştirmeye artırmaya devam edeceğiz. Bölge ve Türkiye finallerinde Düzce ciddi ses getirdi ve adeta finalleri salladı” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Bülent Kılınç Türkiye finallerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan öğrencilere öğretmenlere ve okul idarelerine çeşitli ödüller verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise Valimizin yarın ve çeyrek altın hedeyelirenin yanı sıra bizde İl Müdürülğü olarak öğrencilerimize yarım ve çeyrek altın hediye ediyoruz dedi.