Türkiye’nin Güçlü Kadınları İstanbul’da buluştu. Güçlü Kadınlar buluşmasına, göreve geldiğinde Türkiye’nin en genç kadın Rektörü unvanını alan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar’da katıldı.

Programda Show TV muhabiri ile röportaj yapan Rektör Çakar,  “Nispeten toplumun gözünde belirli bir pozisyona gelmiş ve  başarılı olduğu ifade edilen bu kadınların yaşamlarındaki başarıları tesadüf olarak elde etmediklerini başarının tırnaklarıyla kazıyarak elde etiklerini göstermek istedik. Umudu kaybetmeye yakın veya hayallerini gerçekleştirme arzusu içerisinde bulunan kadınlarımıza da biraz ilham kaynağı olabilmek çok önemli. Hiçbir başarı tesadüf değil hiçbir başarı insanlara altın tepsi ile sunulmuyor. Ama maalesef günümüzde gençlerimiz de böyle bir algı var oysaki bizde emeğin, çalışmanın, gayretin ve azmin öneminin araya geldiğinde ne kadar güzel sonuçlar ortaya koyabileceğini örnekleriyle göstermeye çalıştık. ‘güçlü kadınlar ’kitabı içerisinde çok farklı alanlarda çok sayıda kadın var. Bu kadınlardan bazıları yaşamını değiştirmiş bazıları bambaşka bir yola gitmeyi tercih etmiş bazıları tam düşmek üzereyken yeniden toparlanmış ve ayağa kalkmış. Bunların çok genç kızlarımız için umudu hak eden kadınlarımız için örnek olmasını istiyoruz ” dedi.

Kitap gelirlerini okumayı ve hayallerini gerçekleştirmeyi isteyen kız çocukları için kullanacaklarını söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Konu kadın olunca, kadınların güçlenmesi olunca düşündük ki, kitabın gelirleri başarılı okumayı ve hayallerini gerçekleştirmeyi hayal eden kız çocuklarımıza gitsin. Türkiye’nin her yerinde umuda ihtiyacımız var” diye konuştu.