Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni kurulan on üniversitenin rektörlük binasını yapma çalışmasına Düzce Üniversitesi’nin de dahil edilmesi için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i ziyaret eden AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay olumlu bir sonuca ulaşamadı.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce Üniversitesi’nin de rektörlük binası yapılacak olan on üniversiteye eklenme taleplerini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e ilettiklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın  bu çalışma yapılırken Yüksek Öğretim Kurulu’ndan görüş aldığını, bu görüş kapsamında Düzce Üniversitesi’nin Rektörlük binası olduğuna dair bilgi verildiğini ifade ettiğini söyleyen Erbay, bunun üzerine Yakış ve kendisinin  Çelik’e bu binanın Tıp Fakültesi Morfoloji Binası olduğunu, tıp fakültesi yeni yerine taşındığı zaman Rektörlüğün buradan çıkmak durumunda kalacağını, Düzce Üniversitesi’nin de bu çalışma kapsamına alınması gerektiğini  söylediklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bütçe imkanları zorlanarak Düzce Üniversitesi’nin talebine yanıt verilmesine gayret edileceği cevabını aldıklarını dile getiren Erbay, bakanın aynı zamanda bu on üniversitenin en fakir üniversiteler arasından seçildiğini,  Düzce Üniversitesi’nin bu kurumlardan daha iyi durumda olduğunu söylediğini de ifade etti.

Erbay, sözlerine  konuyu vekilliğin gereğince araştırdıklarını, Düzce Üniversitesi’nin  faaliyetleri sırasında  Düzce ve Türkiye Kamuoyunu hoşnut edici kararları verme cesaretini göstermesi gerektiğini söyleyerek devam etti. Ak Parti Düzce milletvekili Celal Erbay,  üniversitenin kararlarında anlayış saygı ve kamu vicdanını, akıl, dimağ ve insan sevgisini esas almasının faydalı olacağına inandığını da sözlerine ekledi.