Geçtiğimiz eğitim yılında fiziki koşullarının olumsuzluğu nedeniyle kapatılan,Konuralp'e bağlı Düzköy'de bulunan ilköğretim okulu eğitime yeniden açılıyor ama olumsuzlukların aynen devam etmesi nedeniyle geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılar ve tartışmalar da aynen sürüyor.

Geçen Yıldan bu yana bir arpa boyu yol alınmamış! 

Geçen yıl okulun kapatılması ile Konuralp'e yönlendirilen öğrenciler, yeniden Düzköy İlköğretim'de okuyacak. Ancak geçtiğimiz yıldan bu güne kadar okulun gerek fiziki, gerekse hijyen koşullarının iyileştirilmesi için hiçbir şey yapılmamış. Okulun tuvaleti, içine göz atmanın bile mümkün olmadığı pis bir görünüm içinde.Bahçede köyden birinin fındığını ayıkladığına ilişkin kalıntılar göze çarpıyor. 

Sınıfların durumu da içler acısı bir halde... Ana sınıfının her tarafının çöplerle kaplı olduğu göze çarparken, burası, herhangi bir türden eğitimin verilebileceğine dair bir izlenim uyandırmıyor. Öğrencilerin eğitim göreceği tek sınıfın kapısı ise, öğretmenin gelmemesi nedeniyle kilitli olduğu için içinin durumu konusunda bir bilgi yok.

Veliler tepkili: Bu öğrencilerin hali ne olacak? 

Yaşadıkları sorunları dile getiren köy sakinleri ve öğrenci velileri de daha ilk okula giden öğrencilerin bu şartlar altında nasıl eğitim alacağını sorarak “Daha önce çocuklarımızı Konuralp'e servisle yolluyorduk. Şimdi ne oldu da bu durumlara düşüldü. Okulun hali ortada ve bu durumda bu okulda nasıl eğitim verilir merak ediyoruz” diyerek tepkilerini ifade ettiler. “Bu çocuklar daha ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıflara gidiyor. Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerimiz ise taşımalı eğitimle Konuralp'te okuyor. Bu sabah okula getirdiğimiz öğrencilerimizin psikolojileri bozuldu. Onlar eski öğretmenlerini geri istiyor ve eğitim şartlarına uygun okullarda eğitim görmek istiyor. Bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Eğer böyle devam ederse çocuklarımız eğitimsiz kalacak ve bu da ülke için büyük bir sorun olacaktır. Bunlar da Düzce'nin çocukları ve bunlara da sahip çıkılması gerekiyor. Gerekli yerlere başvurduk ama hala sorunumuza cevap alamadık. Soruyoruz şimdi bu öğrencilerin hali ne olacak?” şeklinde konuştular. 

Geçen sene okudukları Konuralp İlköğretim Okulu'na devam etmek istediklerini söyleyen Düzköy'deki ilkokul öğrencileri ise “ Biz öğretmenimizi geri istiyoruz. Bu pis okulda eğitim görmek istemiyoruz.” diyerek tepki gösterdiler.

Akova nın girişimleriyle kapatılmıştı. 

Düzköy İlköğretim Okulu'nda eğitim görmesi beklenen 25 öğrenci bulunduğu öğrenilirken, öğretmenin gelmemesi nedeniyle okula henüz kayıt yapılmadığı bildirildi 

Bilindiği gibi, geçen yıl dokuz öğrencinin kaldığı Düzköy İlköğretim Okulu'na öğrenci velileri tepki göstermiş, durum kamuoyuna aksedince de okul kapatılmıştı, Burada okuyan dokuz öğrenci ise dönemin Milli Eğitim Müdürü Osman Akova'nın girişimleri ile taşımalı eğitim kapsamında Konuralp İlköğretim Okulu'na nakledilmişti.