Bir sosyal sorumluluk projesi olan “81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi” Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül önderliğinde gerçekleştirildi. Bu proje ile 81 ilden; eğitimlerinde ve/veya sporda başarılı, maddi imkansızlık içinde bulunan orta öğretim kurumları 9, 10, 11. sınıf öğrencileri arasından seçilmiş 81 yıldız gencin eğitimine destek olunacak.

Proje kapsamında Düzce'nin yıldızı da belli oldu. Düzce Anadolu Teknik Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sevgi Akten, Düzce'nin yıldızı olmaya hak kazandı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül hanımefendinin himayesinde gerçekleştirilecek bir sosyal sorumluluk projesi olan ”81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi”ne kabul edilen öğrencilere Çankaya Köşkünde tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Şube Müdürümüz Turgut Cüre, Okul Müdürü Hüseyin Erçetin ve Düzce Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi Sevgi Akten katıldı.Düzce’den projeye seçilen Sevgi Akten, Düzce Anadolu Teknik Lisesi 10. sınıfta öğrenim görüyor."