Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu Düzce’de kurulmasına karar verilen Teknopark’ın bünyesinde Türkiye'de ilk kez bir çocuk teknoparkı kurulmasına karr verildiğini belirterek, Kurulacak olan Çocuk Teknoparkında ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara girişimcilik kursları verileceğini açıkladı. Teknoparkın mimari projesinin yapıldığını belirten Şerifoğlu “Teknopark’ta binanın projesi yapılıyor. Bilindiği gibi Türk asıllı Avusturya’da yaşayan bir mimar ile çalışıyoruz. Kendisi inanılmaz bir mimari proje sundu bize. Sadece mimari proje değil bina da çok farklı. Doğa dostu bir bina. Atıklarının arıtıldığı, güneş enerjisi, toprak enerjisi gibi yenilenebilir enerji türlerinden yararlandığı bir bina tasarımı istedik. Hatta binanın çevresine bir suyolu istedik. Bu suyolu binanın içerisinden de geçiyor. Türkiye’de ilkleri yapan Düzce Üniversitesi yapacağı Teknopark binası ile de örnek olacak” dedi.

Şerifoğlu yine bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek “Teknopark bünyesinde ilk ve ortaöğretim çağındı ki çocuklara girişimcilik kursları vermeyi planladık. Bu anlamda Teknopark’ın bünyesinde ülkemizde ilk defa bir Çocuk Teknopark’ı kurmayı arzu ediyoruz” dedi.

Zamanla Teknoparka talebin artacağına dikkat çeken Şerifoğlu, arazi sıkıntısı yaşamamak için bazı alternatifler ürettiklerini dile getirerek “mevcut arazimiz bize yeter mi, zamanla arsa sıkıntısına düşer miyiz diye düşünüyoruz. Eskiden Teknopark’larda yalnızca ARGE merkezleri kurulabiliyordu. Şimdi kanun değişikliği ile fabrikalar da teknoparklar bünyesinde yer alabiliyor. Bir anlamda yeni bir organize sanayi bölgesi haline dönüşüyor. Yani Düzce bu sayede Yeni bir Organize sanayi bölgesine de kavuşacak dedi.

Haber; Ü. ÇETİN