2008-2009 eğitim öğretim yılı bugün sona ererken Düzce, yeni eğitim yılına zorunlu okul öncesi eğitim uygulandığı iller arasında yer alarak başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile ülke genelinde Düzce'nin de içinde yeralan 32 ilde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, “Bakanlıkla oturup bu konuyu görüştük. Düzce'de de artık okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Bu konuda çalışmalarımıza da şimdiden başladık.” şeklinde konuştu.

“Okul öncesi eğitim başarıyı arttırıyor.”

Okul öncesi eğitim sayesinde eğitimdeki başarının arttığına da dikkat çeken Sezer, “Yapılan araştırmalar okul öncesi eğitim gören öğrencilerin daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle okul öncesi eğitime önem vermeliyiz. Pilot il olarak seçildik ve bu başarı Düzce'de de artacak.” ifadelerini kullandı.

“11 anaokulu yapılacak.”

Okul öncesi eğitim ile birlikte yeni okulların yapılacağına da değinen Sezer, “Yapılan okullarla birlikte bu yıl içinde 7 tane anaokulunu hizmete açacağız. Diğer eğitim yılında ise Akçakoca'da 2, Yığılca'da bir ve Merkez'de bir olmak üzere 4 anaokulunu daha hizmete açmayı planlıyoruz. Bu sayede yüzde 43 olan okul öncesi eğitim seviyesini ülke genelinde daha da arttıracağız.” dedi.