15 – 19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan İlköğretim Haftası etkinlikleri Ağa Mahallesi'ndeki Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programlarla başladı. Programa Vali Yardımcısı Osman Demir, Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, okulu yaptıran Rıza Malatyalı ile çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

Düzenlenen programda 2008 – 2009 eğitim – öğretim yılını değerlendiren Vali Yardımcısı Osman Demir, “ Eğitim bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren önemli etkenlerin başında gelmektedir. Bu nedenle bizde eğitime destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni yılda da eğitim konusunun üstüne düşeceğiz.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl eğitimde yaşanan istenmeyen olaylara değinen Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise “ Geçen yıl babasının silahıyla oynarken hayatını kaybeden 3, trafik kazasından 2, eceliyle bir öğrencimiz hayatını kaybetmiştir. Bu rakamlarda silahların açtığı yaraları bir kez daha gözler önüne sermektedir. Buradan anne babalara sesleniyoruz. Lütfen silah kullanmaktan vazgeçsinler ya da silahlarını çocuklarından uzak tutsunlar. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda eğitimin kalitesini arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Eğitimde taşımalı eğitim ve yemek konusunda ciddi rakamlar harcanarak eğitimde kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu nedenle eğitim kalitesini arttırmak için uğraş vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen program ana sınıfı öğrencilerinin folklor gösterileri ve ardından okulun müzik korosu öğrencileri tarafından seslendirilen şarkılarla devam etti.