Düzce İl milli Eğitim Müdürlüğü’nün Seviye Belirleme Sınavlarına hazırlık ve ÖSS ve OKS sınavlarında başarının arttırılması amacıyla düzenlediği deneme  sınavları eleştiriliyor. Bugün bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Basın Sekreteri Tuncay  Albayrak, bakanlığın deneme sınavlarını uygun görmediğini, bu sınavların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Deneme sınavları için okullarını açan, sınava hazır hale getiren  ve sınavın sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayan okul idarecilerinin ek ders ücreti alamaması ile ilgili olarak yaşanan sorunun İl Milli Eğitim müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda giderildiğini söyleyen Albayrak, bu konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkür ettiklarını söyledi.

Albayrak, illerde yapılan deneme sınavları ile ilgili olarak ise, Milli Eğitim Bakanı adına Genel Müdür İbrahim Er’in İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda “ il düzeyinde yapılan bir kısmı öğretim programları ile çelişen başarı değerlendirme sınavlarının yapılmasının uygun olmadığı düşünülmektedir” denildiğini, bu konunun bir kez daha gözden geçirmek gerektiğini söyledi.