Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen, yazar Doç.Dr. Halit Ertuğrul’un konuşmacı olarak katıldığı aile içi eğitim, öğrencinin başarısında moral ve motivasyon konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Öğleden sonra ve akşam 2 farklı saatte düzenlenen konferansta Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, "Günümüzün gençlik problemleri ve çözümleri" ile "Aile içi eğitim ve çocuklarımız" konularında bilgiler verdi.

Öğrenci ve velilere yönelik konferansta Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul bir insanın kafasındaki yanlışları düzeltmenin yolunun, onun gönlüne girmekle mümkün olduğunu vurgulayarak "Gönlüne giremediğiniz birini doğru yola döndürmenizin imkanı yok. İnsan sevdiğini dinler, ona inanır" dedi.

Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuğun kötü alışkanlıklar kazanabileceğine değinen Ertuğrul, ailelere de önemli tavsiyelerde bulundu.

Ertuğrul,"Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel sözler söyleyin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz iyi bir insan olarak yetişecektir. Hayattaki en mutlu ve huzurlu kişiler, başkalarına yardım edenlerdir. Başarısızlığın, başarı için bir başlangıç olduğunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarıyı isterken de sıkıntısı olanlara yardım etmek için isteyin. Yoksa intikam için, ihtiras için gelen başarıdan hayır gelmez. " diye konuştu.

Konferansa, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın yanı sıra öğrenci ve veliler katıldı.