Eğitim bir Sen basın Sekreteri Tuncay Albayrak Yarı yıl tatili nedeniyle gündemdeki konuları değerlendirirken, tatilin sadece eğlenme ve dinlenme zamanı değil, kendilerini geliştirmek için “kültür eserleri” okumak için  ideal bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

İlimizde ikili eğitim yapan okulların bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Albayrak, öğretmenlere yönelik hizmet içi kursların ciddiyetten uzak bir atmosferde yapıldığını söyledi. Bazı okullarda öğretmenlere ek ders ücreti verilmeden yapılan yedinci saat uygulamasını da eleştiren Albayrak, bu  uygulamanın düzeltilmesini istedi.

Ak Parti ve MHP’nin türban sorununun çözümü çabalarına destek verdiklerini de ifade eden Albayrak, yeni anayasa çalışmaları sırasında YÖK’ün devlet içinde devlet özelliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Dünya Başkanı direktörünün öğretmen maaşlarının  OECD ülkeleri ortalamasına göre yüksek olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterene Eğitim Bir Sen Basın Sekreteri  Albayrak, ek derslerle ilgili olarak milli ve dini bayramlarda yaşanan sıkıntının çözümü için mücadele edeceklerini dile getirdi.