Depremden sonra prefabrikte eğitime başlayan ve 14 senedir bu durumdan kurtulamayan okullar için 2013 yılında düğmeye basılmış, Düzce’de 35 okulun yapımı için gerekli ödenek çıkarılmıştı. İhalesi yapılan ve geçtiğimiz yıl yapımına başlanan okullardan biri de Kız Meslek Lisesi.
Düzce'de yapımına başlanan diğer yapıların aksine çok hızlı ilerleyen bir inşaat olan Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu inşaatı da Aralık 2014’te hizmete girecek.
Depremden sonra prefabrikte eğitime başlayan ve 14 senedir bu durumdan kurtulamayan okullardan biri olan Şıralık’taki okul hızla yükseliyor… okulun 2013 yılı nisan ayında ihalesi yapılan ve ağustos aylarında yer teslimi yapılan okulun kaba inşaatı bitme aşamasına geldi.
İnşaatta çalışmalar hız kesmeden devam ediyor… Müteahhitlerden çok çeken illerden biri olan Düzce’de kız meslek lisesi inşaatı bu talihsizliği kıran binalardan biri olacak gibi gözüküyor. Konuya ilişkin bilgi aldığımız Şantiye şefi Tayfun Gündüz, kendilerine tanınan sürede inşaatın biteceğini ve bir gecikme yaşanmayacağını belirtti.

Öte yandan Şıralık, mevcut okullar ve yeni yapılanlarla tam bir eğitim bölgesi haline gelecek. Daha önceden 3 özel okul ve devlet okulunun bulunduğu Şıralık’a, birde yapımı tamamlanan kız meslek lisesinin eklenmesi ile bölge adeta eğitim kampüsü haline gelecek.

Haber; S.KAŞKIR