Düzce Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile 2 gün sürecek olan “Düzce Eğitim Çalıştayı” başladı. Siyasilerin katılım göstermediği gözlemlenen çalıştay eğitim camiasını buluşturdu.

 

Eğitim Çalıştayı'nda konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, yaşanan sorunların birçoğunu olumlu yöne çevirmenin cevabının eğitim olduğunu vurgulayarak hedeflerinin Düzce’deki eğitimin kalitesini arttırmak olduğunu belirtti.

 

 

Su, “Düzce'de eğitimi daha yüksek seviyeye çıkarmalıyız. Bilgili insan yetiştirmenin cevabını bu çalıştay da başlatacağız. Burada okul öncesinden başlayarak eğitimin tüm kademelerinde nasıl daha iyi bir eğitim verebilirizin cevabını arayacağız.”dedi.

 

Vali su konuşmasında örnekler vererek eğitimde öğrenci, öğretmen ve veli ayağının önemine vurgu yaptı. Çalıştay’ın açılış konuşmasının ardından oluşturulan Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayatboyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik olmak üzere 7 oluşturulan 7 komisyon çalışmalarına başladı.  

 

 

Düzce’de eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için yapılan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim-öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak, ilimizde eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkiyen eksikliklerini gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla planlanan “Düzce Eğitim Çalıştayı”nda Eylül ayının ilk haftasında tüm komisyonlar ilk toplantılarını yaparak saha çalışmalarına başlanıldı. Ekim ayında saha çalışmaları raporlaştırdı.

 

Komisyonlar Düzce Üniversitesinden akademisyenler, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Nüfus Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İşkur, İl Kültür Müdürlüğü , Tarım İl Müdürlüğü , Düzce Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri, sendika temsilcileri İlçe Milli Eğitim Müdürleri, eğitim denetmenleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci temsilcileri, veliler, sivil toplum kuruluşları, , muhtarlar ve medya temsilcilerinden oluşturuldu. Geniş katılım ile oluşturulan komisyonlarda toplumun tüm kesimlerine söz hakkı verilerek, Düzce’nin eğitim niteliğini arttırmak amacıyla geniş katılımlı bir çalıştay planlandı.

 

Çalıştay çalışmalarının sonucunda oluşturulacak Yürütme Kurulu ile çalıştay çalışmalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri ile iyi uygulamaların yaygınlaştırılması faaliyetleri bir eylem planına dönüştürülerek takip edilecek .Çalıştay iki günlük bir faaliyetten ziyade eğitim durumu ile ilgili genel bir değerlendirme ve bu değerlendirme ışığında eğitimde niteliği arttırmak adına bir yol haritası niteliğinde bir çalışma olacak.

 

“Düzce Eğitim Çalıştayı” ndan sonra Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ile Düzce Üniversitesi’ndeçalıştayın değerlendirileceği bir panel düzenlenecek ve sonuç değerlendirilecek , daha sonra Çözümlere yönelik Eylem Planı hazırlanarak, uygulamaya geçilecek.