3-15 yaş grubundaki otistik çocukların kendilerine yetecek derecede bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Ve İş Merkezi (OÇEM) eğitime başladı. Bugün kurumun açılmasına katkıları olan hayırsever iş adamları için teşekkür yemeği verildi.

Yemekte konuşan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, son derece anlamlı bir törende bir araya geldiklerini ifade ederek “Otistik çocuklarımız topluma kazandırılması gereken çocuklarımız." dedi. Devletin eğitim, sağlık, ulaştırma gibi her türlü hizmete koştuğunu belirten Ülker “Bazen eksiklerimiz olabiliyor. Eksiklerimiz olduğunda da iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın iş birliği ile bu tür merkezlerimizi iyileştirmesi için beraber çalışıyoruz. Burada da iş birliği konusunda güzel bir olay meydana geldi.” diye konuştu.

“Eğitimde Feda Edilecek Tek Bir Fert Yoktur.” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, otistik çocukları hayata kazandırmanın en büyük öncelik olması gerektiğini söyledi. Sezer, “ Bütün çocuklarımız bizim için çok değerlidir. Biz kurumu açtık ve istiyoruz ki bu çocuklarımız gizli kapaklı kalmasın. Onları hayata kazandırmak hayatı da onlara kazandırma en büyük önceliğimiz olmalı. Bu nedenle kuruma destek veren herkesi canı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kuruma katkıları olan hayırsever iş adamlarına plaket taktim edildi.Plaket takdimin ardından Karadeniz Ereğli'den oğlunun özel eğitim alması için Düzce'ye gelen otistik öğrenci velisi Aydan Ekinci, okulun açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Eker “ 15 yıldır çocuğum için mücadele veriyorum. Eğitim her engeli aşacak biliyorum. Bu kurumu açarak Çocuklarımızı eğitimle buluşturdukları için herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra okulu gezen davetliler çocuklarla da yakından ilgilendi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Binasında hizmet verecek olan okulda 32 çocuk eğitim alacak. Merkezde otistik çocuklarda gözlemlenen problemler belirlenecek ve problemin ortadan kalkması için bazı yöntemler uygulanacak. Ayrıca otistik çocukların özelliklerinden kaynaklanan yetersizlikleri en aza indirilerek yaşadıkları toplumun bağımsız ve üretken bir üyesi olmalarına katkı sağlanacak.

Haber; S. KAŞKIR