Eğitim-İş Düzce Temsilcisi Hüseyin Arslan, serbest kıyafet uygulamasının il merkezindeki bir okul idaresi ile bir firma arasında ranta dönüştürüldüğü gerekçesiyle Düzce Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını düzenledikleri basın açıklamasıyla duyurdu.

Okul idaresi anlaşma şartlarını yasal kılıfına uyduramadığı için bu anlaşma ortaya çıkmıştır

Arslan okul idaresi ile firma arasındaki gizli anlaşmayı anlatarak sözlerine başladı. “Bugünkü savcılığa vereceğimiz dosya da; okul idaresi bir firmayla anlaşma yapmış. Okul armalı forma yaptırmış. Bunun karşılığında firma okula 2000 TL’lik çek vermiş. Okulun bir esnafa olan 650 TL’lik borcunu ödemiş. Okul idaresi anlaşma şartlarını yasal kılıfına uyduramadığı için bu anlaşma ortaya çıkmıştır. Daha sonra okul idaresi mecburen bu firmaya velileri yönlendirmek zorunda kalmıştır.”

 En can alıcı soru

Arslan iddialarının ardından konuyla ilgili 4 soruya yanıt istedi. “1.Bu kıyafetler şu anda nerededir? 2.Bu durumu düzeltmek için geriye doğru usulsüz okul aile birliği kararı alınmış mıdır? 3.En can alıcı soru: Düzce İl Milli Eğitim müdürlüğünün yöneticileri böyle bir usulsüzlüğü resmi olarak biliyorlar mı? Bilmiyorlar mı? Bugünkü Yüce Türk Adaleti ne sunduğumuz bilgi ve belgeye göre resmi olarak olayı biliyorlar. O zaman şu soruyu soruyoruz? Ne yaptınız? Soruşturma açtınız mı? Nasıl örtbas ettiniz? 4.Düzce ilinde okul kıyafeti alan velilerimiz. Buradan şunu anlıyoruz. Bazı okullar için alınan kıyafetlerden belli bir miktar bir yerlere gitmiş.”

Haber:Y.SEVER