'Bu yıl daha ön sıralarda yer almaya çalışacağız"

Yeni eğitim – öğretim yılında eğitim kalitesinin yükseltilmesi için yapılması gereken konularla ilgili görüş alış verişinde bulunmak amacıyla Gençlik Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce'de geçen yıl ki eğitimde yaşanan gelişmelere değinerek “OKS de yaşanan başarılara karşın üniversite sınavlarında ise fazla bir aşama kaydedemedik. Bu sıçramayı gerçekleştirmek için yapılması gerekenler konusunda toplantılar düzenliyoruz. Bu yıl daha ileri sıralarda yer almaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

"Bu yıl iki önemli çalışma yapmamız lazım"

Vali Bülent Kılınç'ta eğitim konusunda yaptığı açıklamada “İllerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri o ilden üniversite seviyesinde eğitim alan öğrencilerin tekrar, o ile dönerek o ilde hizmet vermesidir. Üniversite sınavlarında başarılı değiliz, bu yılki ÖSS sınavında 69. sırada yer aldık. Yerleştirmelerde daha iyiyiz. Nitekim üniversite yerleştirmelerinde iller arasında 12. sırada yer aldık. Bu yıl iki önemli çalışma yapmamız lazım. Birincisi, Sınavda öğrencilerin başarısını yükseltmek, ikincisi ise sınavı kazanan öğrencilere lisans eğitimi için fırsat vermek.” dedi.

"Bizim en önemli görevimiz eğitimde fırsat eşitliği yaratmak"

Vali Bülent Kılınç yaptığı konuşmada ayrıca fırsat eşitliğine ve maddi durumu olmayan öğrencilere destek verilmesi konusuna değindi. Kılınç, “Bizim en önemli görevimiz eğitimde fırsat eşitliği yaratmak. Düzceli bir öğrencimiz üniversite eğitimi almak istiyorsa Türkiye'nin başka bir yerindeki öğrenci kadar fırsat eşitliğine sahip olmalı. Bu da öğrenci veli ve okul üçlüsü ile sağlanabilir. Velilerin öğrencilere moral vermeli. OKS'de yakalanan başarı bizi sevindirdi. Bu şunu gösteriyor. İstenince çalışılınca oluyor. Durumu müsait olmayan öğrencilere maddi destek sağlama konusunda her türlü taahhüdü veriyorum. Durumu olmayan ve başarılı öğrencilerin tespit edilmesi ve bunların en azından bir dershaneye gönderilmesi konusunda yardımcı olacağız. Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz. Düzce'nin hak ettiği seviyeyi yakalayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı eğitimin arttırılması için yapılması gerekenler hakkında yapılan görüş alış verişiyle devam ederek Düzce'nin eğitimde yaşadığı sorunlarda ele alındı.