Yeni tasarı ile Milli Eğitim’deki atamaların liyaketli yapılmadığını her platformada dile getirmeye çalışan Türkiye Eğitim Sen Düzce İl temsilcisi Osman Çakmak, şimdi de siyasilerden destek bekliyor. Çakmak bu kapsamda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Düzce'deki siyasi partilerin kapısını çaldı. Ilk olarak il başkanları ile başlayan Çakmak, daha sonra milletvekilleri ve Düzce belediye başkanı ile görüşecek ve sıkıntılarını dile getirerek destek isteyecek. Bugün Çakmak, Ak Parti’de il Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle ziyaretibi ilerleyen günlere bırakırken, CHP ve MHP İl başkanları ile biraraya gelindi.

Çakmak, ilk olarak MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ı yeni eğitim yasası ve müdür atamalarıyla ilgili ziyaret etti.

Çakmak, yasa çıktığında yasayı uygulayacak olan siyasi iradenin eğitim camiasında liyakat prensiplerini gözeteceğini, insanların siyasi düşüncesine, kimliğine bakmadan yaptığı işte başarılıysa takdir edeceğini ve atamaların o yönde yapacağını düşündüklerini fakat uygulamada kendilerini rahatsız eden hususlar olduğunu ifade etti. Osman Çakmak, uzun yıllar Düzce'de görev yapan bir çok liyakatli eğitimcinin olduğunu söyleyerek atamaların dışarıdan yapılmasını eleştirdi ve "benim adamım olsun" anlayışının Düzce'ye zarar vereceğini dile getirdi.


Bu atamaların eğitim camiasını yaraladığını söyleyen Çakmak, başarının önde tutulmadığı yerde liyakat sahibi eğitimcilerin yavaş yavaş yöneticilik makamından çekileceğini ifade tti. Bir çok eğitimcinin böyle bir ortamda okul müdürlüğü, yöneticilik yapmayacağını ve bir İlçe Milli Eğitim Müdürü ile konuştuğunu ve onun kendisine "ben istenmediğim yerde görev yapmam" dediğini söyledi.Çakmak, "her zaman kavga etmek zorunda değiliz" diyerek ortak anlayışın hakim olması için harekete geçtiklerini belirtti.


Çakmak'ın konuşmasının ardından MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ilk olarak Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelerine baş sağlığı diledi. Ardından eğitim camiasındaki sürekli değişimden şikayet ederek insanların bu değişime uyum sağlayıp sağlayamayacağını düşünmediklerini ifade etti ve bu konunun eğitim camiasıyla bir araya gelerek r verilmesi gereken kararlar olduğunu söyledi.Danışmaz, Düzce'de ve Türkiye'deki eğitimin ileriye giedememesini ötekileştirmeye yani "senden, benden" anlayışına bağladı.


Danışmaz, ziyarette Çakmak’la Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’la ilgili iddiaların yeraldığı ihbar mektubunu paylaştı.

Türk Eğitim Sen Düzce İl Başkanı Osman Çakmak ve yönetim kurulu üyeleri, MHP'yi ziyaretinin ardından CHP'ni ziyaret ederek aynı konuya değindi.


Eğitim Kör düğüm haline geldiğini biir kez daha yineleyen Çakmak bu konuda siyasiler olarak birlik olma çağrısında bulundu.

CHP İl Başkanı Müjgan Çakman’da adaletsizlik ve kayırmaların Ak Parti Hükümeti döneminde arttığını iddia etti ve bu konuda siysiler olarak üzerine düşeni yapacaklarını söyledi.