Milli Eğitim Personel Genel Müdürlüğü'nün yönetici atamalarıyla ilgili 25 Haziran 2008 tarih ve 2008/ 50 sayılı genelgesi sonrasında Valilikler eğitim kurumları yöneticiliklerini ilan etmeye başladı. Şu ana kadar 41 valilik kadrolarını açıkladı.

Milli Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'nin uygulanmasına ilişkin çıkarılan genelge sonrasında 27 Haziran itibari ile valilikler tarafından eğitim kurumlarında boş bulunan kadrolarını açıklamaya başladı. Boş kadrolarını ilan eden illerin içinde Düzce yok.

Son olarak 30 Haziran 2006 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı sınavında başarılı olan 15 bin eğitimcinin sınav geçerliliği 24 Temmuz'da bitecek 26 Mart 2005 tarihinde yapılan Müdür yardımcılığı sınavına katılanlar için ise, sınav sorularından 11 tanesinin yargı kararları gereği iptal edilmesi sonucu 7 Mayıs 2008 tarihinde yeniden değerlendirme yapılmıştı. Bu yönetici adaylarının sınav geçerliliği de 4 Temmuz 2008 tarihinde sona erecek.

Valiliklerin atamaları 24 Temmuz'dan önce yapmaması halinde atamalar “sınava kayılmayanlar” arasında yapılacak. Söz konusu genelgede ise başvuruların ilan tarihinden 15 gün sonra başlaması gerektiğine dikkat çekildi. Genelgeye göre başvurular en erken 11 Temmuz'da alınmaya başlayacak ve sadece iki ilde bu tarih itibari ile başvuru alınabilecek.