2011-2012 eğitim öğretim yılı için ders zili yarın çalacak. Düzce'de 70 bine yakın öğrenci ile birlikte 6 bin öğretmen yarın okul yolunu tutacak. Ancak Düzce’de ilk ders zili yine sıkıntılı çalacak. Milli Eğitim kadrosu hep yapılan projelerle gündemdeki yerini aldı fakat mevcut sorunlara hala bir çözüm bulunamadı.

Düzce’de hala ikili eğitim devam ediyor. Alınan bilgilere göre, 10’un üzerinde okulda sabahçı öğlenci şeklinde tabir edilen eğitim sistemi işliyor. Bunların yanı sıra Düzce’de 15 civarında prefabrik okulda bu yıl da eğitim verilmeye devam edilecek. Bu ikili öğretim veren okulların büyük çoğunluğu ise deprem kalıntıları olarak görülen prefabrik okullar.

Diğer göze çarpan önemli konu ise, geçtiğimiz yıl ki rakamlar göz önüne alındığından Düzce’de okullarda ücretli öğretmen sayısı 600 civarında. Öğretmen kadrosunun 6 bin civarında olduğu Düzce’de ortalama 600 ücretli öğretmenin olması Düzce’de öğretmenlerin % 10’unun ücretli olduğunu gösteriyor. Bu oranda Türkiye ortalamasına bakıldığında Düzce’nin başı çeken iller arasında olduğunu işaret diyor.

Eğitim kadrosuna bakıldığında ise yaş ortalamasının bir hayli fazla olduğu gerçeği var. Özellikle yöneticilik görevini üstlenmiş olanların emeklilik yaşlarının gelmesine rağmen görevlerinin başında olduğu görülüyor.

Haber; R. BAL