Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Şadan Karakaya, eğitimde yaşanan sorunlara değindi. Karakaya eğitimde yaşanan sorunların her geçen gün artış gösterdiğini vurgularken, “ İlköğretim okullarına kaynak aktarımının kesilmesi, kitap içeriklerinin çağın çok gerisinde ve anti bilimsel olarak hazırlanması, öğretmen atamalarının yapılmayarak geçici görevlerle öğretmenler getirilmesi, okullardan kaynak yaratmaları beklenerek idareci ve velilerin dilencileştirilmesi gibi daha pek çok sorunla karşı karşıyayız. Geçmişten bugüne gelen bu sorunlara, Milli Eğitim Bakanlığı çözüm değil çelişkileri arttırarak karşılık veriyor” dedi.

Amerika'da yaşanan krize de değinen Karakaya, “ Amerika'yı vuran kriz tüm dünyada etkisini kısa sürede gösterdi. Borsa yerle bir olurken bankalar tek tek iflas bayrağını çekti. Uzun süredir beklenen bu kriz her zamanki gibi yine emekçileri vurdu. Türkiye'de son bir yıl içinde elektrik, su, doğalgaz ve ekmek başta olmak üzere tüm yaşamsal ihtiyaçlarımıza yapılan zamlar krizin yükünün kimden çıkarılacağının göstergesi.” şeklinde konuştu.

Karakaya ayrıca “ İşçi ve emekçilerin kölelik koşullarına mahkum edildiği bugün tüm dünyada direnme, örgütlenme ve mücadele zamanı olmalıdır” derken 5 Ekim Dünya Emekçi Öğretmenler Günü'nün eğitim emekçilerinin enternasyonel dayanışma günü olması gerektiğini belirtti.