Düzce Dershaneciler Birliği Başkanı Birol Güney, öğrencileri bir üst öğretim kuruma geçişi esnasında sınav sistemleri olduğu sürece dershaneler varlığını sürdüreceğini belirtti.

Sınav döneminin ardından gelen tercih sürecinde en çok dershanelerin velilere yardımda bulunduğunu ve hiçbir veli dershaneye uğramadan tercih yapmamıştır. Buna rağmen dershaneleri yok saymak çok da mantıklı değildir diyerek eğer bir düzenleme yapılacaksa konunun tarafları bir araya gelmeli tarafların memnuniyetine yönelik bir sonuç elde edilmelidir dedi.

 



Son zamanlarda çok sık sınav sistemindeki değişikliklerin tanıtımını ve uygulamaya geçişte en yardımcı olan kurumun dershaneler olduğunu da sözlerine ekleyen Güney, eğitim sisteminin alt yapısını düzenlemeden dershaneleri kapatma girişimi eğitimde ve öğretimde bir boşluğa neden olacaktır dedi.
Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Enver Şahin de dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Şahin, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine dönük bir çok çalışması var iken, eğitim politikası dahi olmadığını, istikrarsız Türk eğitim sisteminin bakanlara göre sık sık değiştiğini görmekteyiz..Türk millî eğitimin politika dışı bırakılması gerektiği düşüncesindeyiz. İktidara gelen her siyasî parti, her bakan kafasına göre hareket ederek eğitimi deneme tahtasına çevirmişlerdir.” Dedi. 



Haber: G. KARDUZ