Yeni eğitim yılı bazı okullarda tadilatla başladı. Okullardaki bakım onarım işlemlerinin eylül ayına bırakılması nedeniyle öğrenciler yeni eğitime sorunlarla başladı. Yaz dönemini sessiz sedasız geçiren okullarda bakım onarım eğitime kısa bir süre kala başladı. Kalıcı Konutlar 5. Bölgedeki okulda onlardan biri…


Bir bölümü Hürriyet Ortaokulu bir bölümü Yavuz Selim Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim verilen okula gelen öğrenciler ve velileri tadilatla karşılaştı. 


Çatısındaki kiremitlerin yenilendiği okulda öğrencilerin güvenliği için herhangi bir önlem alınmış değil. Çatı katında işçiler çalışırken, güvenlik çemberi ile çevrelenmeyen çalışma alanında öğrencilerin dolaştığı görüldü. Öğrenciler, tehlikeden habersiz çatı kenarlarında dolaşmaya ve oyun oynayamaya devam etti.

 

İşçilerin ağaçtan direklerle oluşturdukları mekanizmaya bağladıkları poşetlerle yük indirip çıkarması da yürekleri ağza getirdi. Yaklaşık 3 aylık tatil döneminde okul eksikliklerinin giderilememesi velilerin de tepkisine yol açtı.

 

Haber: S. Kaşkır