Eğitim-Sen, Eğitim-İş veTürk Eğitim-Sen Sendikaları eğitimde 4+4+4 sistemiyle ilgili yaşanan sorunları, iktidarın eğitim ve yüksek öğretimde yaptığı düzenlemelerin ortaya çıkardığı olumsuzlukların giderilmesi için basın açıklaması yaparak iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim Sen sendikası Spor sokak çıkışında öğle saatlerinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Zamaz zaman sloganlar atan topluluk, iktidarın baskıcı ve dayatmacı bir tutum izlediği öne sürüldü.



Eğitim-sen temsilcisi açıklamasında "Siyasi iktidar eğitim sistemini sadece kendi dünya görüşüne göre biçimlendirmeye çalışmakta, eğitimin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir tutum izlemektedir"dedi.



TARİHİN EN BÜYÜK SÜRGÜNÜ



Eğitim-Sen üyeleri hükümetin tarihteki en kapsamlı siyasal kadrolaşma yaptığını dile getirdi.

Açıklamada "Tamamen taraflı yapılan değerlendirmeler sonucunda siyasi iktidar çizgisinde olmayan okul müdürleri görevden alınmış, yerlerine siyasi iktidarın dünya görüşünde olan, iktidarın sözünden çıkmayacak ve "kurşun asker" gibi davranacak siyasal kadrolar yerleştirilmiştir"ifadelerine yer verildi.

Torba yasa ile öğretmenlerin zorunlu rotasyona mecburi tutulduklarını söyleyen temsilci,Türkiye çapında görev yapan yüz binlerce öğretmeni kendi istekleri dışında zorla rotasyona tabi tutmanın tarihin en büyük ve kitlesel sürgünü anlamına geleceğini söyledi.



EĞİTİM-İŞ :YÖNETİCİLER KIYIMA UĞRATILDI


Eğitim-İş Düzce temsilcisi Hüseyin Arslan da sendika binasında yaptığı açıklamada eğitim öğretim yılının büyük sorunlarla başladığına dikkat çekti.



Arslan,"AKP'nin bu yandaş kadro merakı, yalnızca yöneticilerle sınırlı değil, yeni torba yasayla yandaş öğretmen dönemi de başlatılmıştır. Aday öğretmenlerimizin ilk yıl performans değerlendirmesine tabii tutulacak ve sonra da şaibeli bir mülakattan sonra kadro güvencesi kazanabileceklerdir"dedi.


ZİHNİYET DEVAM EDERSE DÜZCE ZARAR GÖRÜR


Bir günlük iş bırakma eylemine katılan Türk Eğitim-Sen Başkanı Osman Çakmak ise yazılı bir açıklama yaparak Düzce'deki okullara alınacak yöneticilerin seçilmesinde aynı zihniyet gösterildiği takdirde sonuçlarının Düzce adına olumsuz olacağını belirtti. Çakmak “Yakın zamanda ilimizdeki 120 okula yeni idareciler görevlendirilecek. Bu görevlendirmelerde belirlenecek olan okul müdürleri sözlü mülakata tabi tutulacak. Eğer aynı zihniyetle bu görevlendirmeler yapılırsa ilimiz ve ülkemiz açısından telafisi olmayacak zararlar doğuracağı aşikârdır. Biz yanlışa dur deme adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz”dedi.

Türk Eğitim-Sen Düzce Başkanı eğitimin sorunlarının atamalarla sınırlı olmadığını, Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları tırpanlandığını aktardı. Çakmak gelir dağılımındaki adaletsizlik büyüdüğünü ifade ederken, bu yıl ilk kez çalışanların enflasyon farkı alamadığını söyledi.

 

Haber: Y. Sever