Eğitim Sendikalarından gelen basın açıklamalarında eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini dile getirdiler.

GERİSİ EĞİTİM SİSTEMİYLE EĞİTİME SON DARBEYİ VURULDU

Düzce Eğitim İş Başkanı Zeki bayram yaptığı açıklamada, bugün eğitimin birikmiş sorunlarını sırtında taşıyan 800 binin üzerindeki eğitim emekçisi Öğretmenler Günü’nü umutsuz ve mutsuz geçireceklerini dile getirdi.
Bayram, “Siyasi iktidar planlı ve bilinçli bir şekilde gerici ve piyasacı eğitim sistemini gerçekleştirmek için; 12 Eylül 2010 referandumu ile yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmış, 652 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yapısını değiştirerek Bakanlığın görevleri arasından, Atatürk İlke ve devrimlerine uygun programlar hazırlama görevini çıkarmış, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla da Öğretim Birliğine son darbeyi vurmuştur.”Dedi.

ÖĞRETMENLER BİR GÜN HATIRLANMAMALI

Türk Eğitim Sen Başkanı Osman Çakmak da, öğretmenlerin her daim hatırlanması gerektiğini ve bir günle onların değerinin ifade edilemeyeceğinin farkında olduklarını dile getirdi.
Çakmak, “Üzerinden prim yapılmaya çalışılan, kısır çekişmelere malzeme edilen ve kültürümüzde hiç olmadığı kadar itibarı ayaklar altına alınan öğretmenlerimizi biz başımızın tacı olarak görüyoruz. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz bu toplumun geleceğe güvenle bakabilmesinin tek güvencesidir. Yine biliyoruz ki öğretmene sahip çıkmayan milletler bu yanlışının cezasını çok acı ödemişlerdir. Değerli öğretmenlerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız milletimiz sizin değerinizin farkında ve sizlerle daha güvende.” Dedi. “

Haber: G. KARDUZ