2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren yürürlüğe girecek olan 4+4+4 eğitim sistemi öncesi Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürlerini eğitime almaya karar verdi. Bakanlık, uzaktan eğitim teknolojisiyle tüm okul müdürlerine 4+4+4 eğitim sistemi anlatmak için düğmeye bastı.
Bu kapsamda Düzce’deki il ve ilçe milli eğitim müdürlerine düzenlenen Uzaktan Eğitim Yöntemi İle Bilgilendirme Toplantıları ile yeni sistemin detayları anlatılıyor.
Düzce’de Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantılar 3 gündür devam ediyor. Toplantıların ilk gününde Tele konfresan aracılığı ile 81 ildeki eğitim yöneticilerine konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması, yeniden yapılandırılan Milli Eğitim Bakanlığı birimlerinin misyonu, politikası ve stratejileri hakkında bilgi verdi.

Düzce’de 3 gün sürecek Uzaktan eğitimlerin her gününe ayrı bir birim yöneticisi katılarak, katılımcıları bilgilendirecek. Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri, insan kaynakları, temel eğitim, mesleki ve teknik öğretim, inşaat emlak grup başkanlığı, talim ve terbiye kurulu ile ortaöğretim ile ilgili sunumlar yapılacak.

Haber; S. KAŞKIR