Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın kapanış toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile idareci ve öğretmenler katıldı.

Çalıştayın son gününde katılımcılara bir sunum eşliğinde eğitim sistemindeki sıkıntılar, bu sıkıntıların çözümü ve eğitim-öğretimdeki yenilikler detaylı olarak aktarıldı. Tüm bakanlıklar gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın da çalışmalar yürüttüğü 2023 vizyonu kapsamında hayata geçirilecek proje ve çalışmaların okullara en iyi şekilde entegre edilmesi için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantıda kürsüye davet edilen Vali Dr. Zülkif Dağlı, konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2. eğitim-öğretim döneminde Düzce’ye geleceğini açıkladı.

“Burada havanda su dövmek için toplanmadık”
2023 vizyonunda hangi kurumların hangi görevleri yerine getireceklerini söyleyen, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şunları söyledi:

“Burada havanda su dövmek için toplanmadık. Eğitim vizyonumuz sayın bakanımızın başkanlığında üst düzey çalıştaylarda, bilim insanları ve eğitimcilerle, eğitimin tüm taraflarıyla yapılmak üzere ortaya koyuldu. Artık aşağıya, taşraya, illerimize doğru yansımaya başladı. Bu anlamda biz daha çok kendi ölçeğimizde neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Üst ölçekte neler yapılacağı belirlenmiş ve tarihlendirilmiş durumda.”

“Sayın Bakan’ımız ilimize teşrif edecek”
Yeni sistemde eğitimim kalitesine yatırım yapılmasının önemli olduğuna ve bu konu üzerinde durduklarına değinen Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bina yatırımları olmazsa olmaz, eğitim materyalleri gerekli, bunlara yatırım devam edecek ama insana ve sisteme yatırımın çok daha önemli olduğuna ben de katılıyorum. Geçen salı günü bakanımızı ziyaret ettik. Kendisini gerçekten hepimiz izliyoruz. Eğitim adına çok güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Ziyarette yaptıklarımızı ve yapmayı düşündüklerimizi anlattık. Düzce’nin eğitim durumunu anlattık. Kendisini de davet ettik. Bir sıkıntı olmazsa 2. dönemin başı itibariyle sayın bakanımız ilimize teşrif ederek sizlerle buluşma sağlamış olacak.”

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatiline girildiğini hatırlatan Vali Dağlı eğitimcilere, dinlenmelerini ve aileleri ile zaman geçirmelerini tavsiye ederek sözlerini tamamladı.

Oluşturulan çalışma grupları belirlenen konu başlıklarına ilişkin çözüm önerileri sunduğu çalıştay, 2023 Vizyon Belgesi'nin detayları ve belgede yer alan eğitim uygulamaları ile yürütülecek projeler konuşulması ile sona erdi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ