Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdür atamalarına ilişkin yeni uygulamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak bu konuya değinen isim İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, dikkat çeken iddialarda bulundu.

 

Sönmez, AK Parti’nin eğitimde yarattığı tahribatın artık öğretmenler üzerinden sürdürdüğünü iddia ederek, “Sırf tarikat, cemaat ve yandaş kadrolaşması yapabilmek için okul müdürlerini değiştirdiler. Müdürleri yeniden sınava, değerlendirmeye alıyoruz dediler. Mülakat sınavı diye uydurma sınavlarla kendi adamlarını adaletsiz bir şekilde atadılar. Bu yetmedi, görevden alamadıkları idareciler üzerinde baskı yaparak, yıldırıp, istifaya zorluyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Kanunsuz ve vicdansız uygulama

 


“Kanunsuz ve vicdansız uygulama” diyerek Düzce’deki bir öğretmenden üzerinden örnek veren Sönmez, “Metin Karadeniz. 36 yıllık başarılı bir öğretmen. 10 yıl Düzce Endüstri Meslek Lisesi'nde müdür yardımcılığı ve müdür baş yardımcılığı yaptı. En son Akçakoca Turizm Meslek Lisesi'nde müdür başyardımcısı iken Düzce İmam Hatip Lisesi'ne sürgün edildi. Metin Öğretmen’in 36 yıllık dosyası sayısız takdir teşekkür ve ödüllerle doludur. Bırakın cezayı, bir tane dahi soruşturması yoktur. Akçakoca Turizm Meslek Lisesinde Müdür vekilliği yaptığı dönemde okulunda geçmişten beri sürekli sorun yaratan bir müdür yardımcısı olan kişi ile ilgili tutanak tutuluyor. Bu kişiye teftiş kurulu tarafından maaş kesimi, tenzili rütbe (müdür yardımcılığı ünvanı alınıyor) ve yer değişikliği cezası veriliyor. Bu kişi yandaş sendikaya üye oluyor ve teftiş kurulunun raporları, il disiplin kurulu kararlarıyla yok sayılıyor. Araştırmalarımızda bu kumpasın başındaki üçlü; yandaş sendikanın yöneticileri, okul gezilerinde bizim sendikadan olan elini kaldırsın diyen Milli Eğitim Müdürü ve vali yardımcısı vardır. Metin öğretmen vali beyden sorunun halli için randevu talep ediyor. Vali Bey 36 yıllık eğitim çınarı Metin Karadeniz’i beş dakika dahi dinlemeyerek olayı geçiştiriyor. Böylece bu sürgün vali bey tarafından da onaylanmış oluyor. Metin öğretmen kendisinden kaynaklı olmayan bir mesele bahane edilerek zorlama yönetmelik maddeleriyle sürgün edilmiştir. Bu saldırı tüm Cumhuriyet öğretmenlerine yapılan bir saldırıdır. Buradan Metin Öğretmen’e kumpas kuranlara sesleniyorum. Sizlerin verdiği ceza Metin Öğretmen ve tüm Cumhuriyet Öğretmenlerine şeref ve onur madalyasıdır. Eğer zerre kadar vicdan ve adalet duygunuz varsa Metin öğretmeni görevine iade edin.”

 

 

Haber;S.KAŞKIR