Milli Eğitim Bakanlığı, güncellenen öğretim programlarını Bakan İsmet Yılmaz'ın katıldığı bilgilendirme toplantısında açıkladı. 

53 farklı dersin taslak programının çıkarıldı
Bakan Yılmaz, 53 farklı dersin taslak programının çıkarıldığını belirterek, söz konusu dersler arasında hayat bilgisi, Türkçe, insan hakları ve yurttaşlık, felsefe, fizik, kimya, matematik ve müziğin olduğunu söyledi. Yeni müfredatın 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 1, 5 ve 9’ncu sınıflar için uygulamaya geçeceğini açıklayan Bakan İsmet Yılmaz, "Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır." şeklinde konuştu. Ayrıca 2, 6 ve 10’ncu sınıflar için değişiklikleri için çalışmaların da önümüzeki yıl yapılacağını söyledi.

"Eksikleri görmek için askıya çıkardık"
"Taslak programı askıya çıkmanın amacı eksikleri görmek, bunları düzeltmek." diyen Bakan Yılmaz, "Siz bunu buraya koydunuz, ancak öğrencilerimize ne faydası olacak diyebilirler. Bunu öğretmenler, müdürler, eğitimle ilgili çalışan herkes söylesin." diye konuştu

Öğrencilere müjdeli haber
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, toplantıda öğrencilere bir müjdeli haber de verdi. Yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi yönünde talimat verildiğini açıklayan Bakan Yılmaz, "Öğrencilere ödev verilmeyecek. Ödev verilmemesini istedik. Öğrenci, kendisini zenginleştirecek kitap okuma, sinemaya gitme kültürel mekanları gezme gibi etkinlikler yapsın istiyoruz. Gördüğü gezdiği yerleri her bir öğrencinin okullar açıldıktan sonra arkadaşlarına anlatmalarının daha doğru olacağını söyledik. Telafi yok ara tatilde. Tatil tatildir." dedi.