Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Düzce Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve meslek liselerinin genel durumlarının ele alındığı toplantıya,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit başta olmak üzere Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı ve il genelinde eğitime devam eden meslek liselerinin müdürleri katılım sağladı.

Meslek liselerinin genel durumunu görüşmek ve izlenecek yol haritasını belirlemek üzere toplandıklarını belirten Vali Dağlı, açıklamasında şunları söyledi:


“Bu yılki genel durumumuzu ortaya koyacağız, ihtiyaçlarımıza bakacağız. Önümüzdeki dönem ile ilgili projeksiyonumuzu değerlendireceğiz. Meslek liseleri gerçekten önemlidir, memleket meselesidir. Hep birlikte bir şeyleri, çok hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde ayak uydurmamız mümkün değil. Sanayide çalışacak adam bulmamız da pek mümkün olmayacak. Bu güzel gelişmeleri birlikte geliştirmek maksadı ile bir araya geldik. Kalkınma ajansından, meslek liselerimize güzel projeler aldık. Güdümlü projemiz de 5 Milyon TL maliyet ile kabul edildi. Oradan da hibemizi alacağız. Buradaki ticaret odamız, esnaf odamız, organize sanayi bölge müdürlüklerimizin tamamı ve bazı müteşebbislerimiz de buna ortak oldular. İnşallah güzel bir çalışma olacaktır.”

Eğitim konularının konuşulduğu toplantı, Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Haber: H.GÜRSOY