Eğitim alanında belirli aralıklarla yapılan toplantılar bugün yapılan toplantıyla devam etti. Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantı da eğitim konusu ele alınırken toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in Başkanlığında çok sayıda eğitimci de katıldı.

Düzenlenen toplantı da gündem maddeleri ele alınmadan önce açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce'de eğitimin durumunu değerlendirerek “Düzce'de eğitim açısından her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Bu nedenle artık yaptığımız toplantıları da fazlalaştırdık. 320 bine yakın nüfusu olan bir ilin 25 binine ulaşıyoruz. Bu rakam eğitim açısından yeterli mi diye soracak olursanız doğal olarak yeterli değildir. Daha fazla vatandaşla bir araya gelmek ve eğitim kalitesini daha da yukarılara çekmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantı da 2007-2008 eğitim – öğretim yılında Düzce'de bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, yine 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Düzce'de bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılan çalışmalara yön verilmesi, diğer kurum ve kuruluşların halk eğitim faaliyetlerine verecekleri destek veya yapılması gereken kurs istekleri gibi kararlarda görüşülerek yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.