Düzce’de görev  yapan öğretmenlere bir konferans veren Hacettepe Üniversitesi öğretim Üyesi Profesör Doktor Veysel Sönmez, okulların eğitim yuvası olmaktan çıktığını, okulların sadece öğrencilerin adresi haline geldiğini söyledi.

Okulların eğitim yuvası olmaktan çıkmasının kabahatinin öğretmen ve idarecilere ait olmadığını belirten Sönmez, Öğretmen ve İdarecilerin ellerindeki güçlerin alındığını, eskiden öğrencilerin öğretmenlerini görünce saklanacak yer aradıklarını, şimdi de öğretmenlerin öğrencilerini görünce yolunu değiştirdiğini dile getirdi.

Bunun kaynağının iki ayrı dönemde uygulanan iki uç yöntemden kaynaklandığını ifade eden Profesör Doktor Veysel Sönmez, eski sistemin Milattan önce 3 bin yılında Sümerlerin uygulandığı bir sistem olduğunu, “Eti Senin Kemiği Benim” tabirinin de Sümerlere ait olduğunu söyledi.

Yeni sistemin ise her şeyin eksenine öğrenciyi koyduğunu belirterek böyle bir şeyin olamayacağını belirten Sönmez, bunun da ikinci bir çıkmaz yol olduğunu, sistemin merkezine yeri geldiğinde öğrenciyi, yeri geldiğinde öğretmeni, yeri geldiğinde ise konuyu koymak gerektiğini ifade etti.

Sönmez, öğrenci velilerinin çocukların ödevlerine yardımcı olma çabalarının çocukları yalan, dolan ve hileye alıştırdığını, hak etmediği övgüleri ve notları alan çocuğun zaman içinde değer erozyonuna  uğrayacağını ve ülke değerlerine gerektiği gibi sahip çıkmayacağını, yeri geldiğinde kişisel zaafları nedeniyle atalarından kalanları satmaya kalkacağını bunun da bir ülke için felaket olduğunu söyledi