Ankara Düzceliler Derneği çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Düzce'deki 25 anaokuluna mobilyalı akvaryum ve balık hediye etti.

Akvaryumlar, Düzce Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kabulüyle bugün okullara teslim edildi. Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Genel Sekreter Sami Akçay, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İnan Güler, Genel Muhasip ve Halk Bankası Emekli Müdürü Şemsettin Savaş, 21 devlet, 3 özel ve 1 bilim anaokulu olmak üzere 25 anaokuluna akvaryumları bizzat kendi elleri ile bıraktı. Milli eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın da eşlik ettiği dağıtımında Yazıcı, “hayırseverlerimizin bu anlamlı bağışı bizi çok mutlu etti”dedi.

Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, dernek olarak yüzde yüz eğitime destek kampanyasına bir nebze de destek olmak istediklerini belirtti. Kıbrıs, bugünkü programla amaçlarının geleceklerin teminatı olan çocuklara unutulmaya yüz tutan hayvan sevgisini hatırlatmak olduğuna dikkat çekerek, “Çağımızda internette, sanal ortamda hayvan yetiştirmek, çiftlik yönetmek, tarım yapmak oldukça rağbet göremektedir. Bizde gerçeği ufacık da olsa bir akvaryum içersinde baık besleyerek çocuklarımıza faydalı uğraşlarla görev alma duygusunu kazandırmayı hedefledik.” diye konuştu.

Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs ve üyeleri Milli eğitim Müdürü Murat Yazıcı ile birlikte bugün Şükran Öney, Avni Akyol ve Doğa Anaokulu'na balıklarla birlikte akvaryumları teslim etti. 

Haber: S. KAŞKIR