Eğitim görmek için gelen öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik Düzce ve ilçelerinde çeşitli alternatifler üretilmeye devam ediliyor. Düzce'den sonra Akçakoca'da da atıl bir iş merkezinin yurt olarak değerlendirilmesini sağlandı.

Düzce'de yıllarca kullanılmamasına bağlı olarak çürümeye yüz tutan Kalıcı Konutlar Bölgesi'ndeki iş merkezleri, Düzce Valisi Ali Fidan'ın girişimleri sayesinde yurda dönüştürülerek, atıllıktan kurtulmuştu. Benzer bir çalışma bu kez Akçakoca Belediyesi'nden geldi.

İlçede bulunan ve değerlendirilmeyi bekleyen bir iş merkezinin öğrenci yurdu olarak kullanılması için başlayan resmi işlemlerin tamamlanması sonrası düzenleme çalışmaları başladı. Akçakoca Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Yıllarca atıl durumda olan Bahaettin Güçlü iş Merkezi'nin, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin girişimleriyle Yurt - Kur'a kiralanması ve 250 kişilik öğrenci yurduna dönüştürülmesi protokolünün gerçekleştirilmesinin ardından çalışmaların startı verildi. Gerekli tadilat ve düzenleme çalışmalarına başlanılmış olup, binada yapılan çalışmalar kısa sürede bitirilerek öğrencilerin hizmetine sunulacaktır. Çalışmaları yakından takip eden, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici öğrencilerin gerçek ev ortamında barınabilecekleri modern yurtlar kurulmasının önemine değinerek, belediye olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını ve bu sayede ilçede önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti."

Haber; C.ÜSTÜNER