Vali Adnan Yılmaz’ın sürekli çağrıda bulunduğu hayırseverlerden 2. Cevap da geldi. Eğitime yüzde yüz destek kampanyasında İlk destek işadamı Hamit Şerifoğlu’ndan gelmişti. Bir hayırsever daha duyarlılık göstererek, 6 derslikli okul için harekete geçti.

Düzceli olan ancak uzun süredir şehir dışında yaşayan Nursel Demirel, memleketini unutmayarak eğitime katkı amacıyla 400 bin TL’lik yardımda bulundu. 
Daha önce de Çamköy ilkokuluna ek bina yaptıran Demirel ile Vali Adnan Yılmaz bugün protokol imzalamak için bir araya geldi. Vali Yılmaz, Demirel’e çiçek hediye ederken Kuveyt’ten getirdiği hurmalardan ikram etti.
Vali Adnan Yılmaz göreve başladığı günden bugüne tek hedefinin Düzce’yi marka kent haline getirmek olduğunu belirterek, bu hayırseverliği gösterenin bir kadın olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Yılmaz, “Geldiğimizde göreve başladığımızda Düzce’yi marka kent yapacağız demiştik bu bizim idealimiz hayalimiz ve vizyonumuzdu. Hayırseverlerimizin gönüllerinden kopan bu güzel katkılarla, eğitim camiamız istenilen seviyeye gelecektir. Bu yarışta hanımefendilerin önce olması çok anlamlı, köy belde bütün okulları betonarme yapacağız. Doğduğu büyüdüğü yere gelip, hayali aşkı heyecanı, hayırda yarışınız muhterem hanımefendiye ben huzurunuzda teşekkür ediyorum.” Dedi.

Hayırsever Nursel Demirel, eğitimin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, İstanbul’da okula ihtiyaç olmadığını bu yüzden memleketinde böyle bir okul yapmak istediğini dile getirdi.
Demirel, “Murat Batur’a teşekkürlerimi bir borç biliyorum, bana yardımlarından dolayı. Eğitim benim için çok önemli, onun içinde memleketime olsun istedim. Allah tamamına erdirir ve inşallah açılışını da yaparız.” Şeklinde konuştu. 

NURSEL DEMİREL KİMDİR?

Nursel Demirel, aslen Düzceli,Gösterişli ailesinin mensuplarından. 13 yaşında düzce’den çıkan ve yıllarca dışarıda yaşayan Demirel, halen İstanbul’da ikamet ediyor.

Bir düzce sevdalısı ve saygın bir eğitim gönüllüsü olan Nursel Demirel, Düzce’nin deprem sonrası okul ihtiyacının had safhada olduğunu görünce bu konuda kendisini borçlu hissetmiş ve yakınlarının da yönlendirilmesiyle bir şeyler yapma gayretine girdi.

Önce Çamköy mahallesinde ilk öğretim okulunun ek binasının yapımını üstlenen