Anıtpark bugün Memursen ve Eğitim Bir-Sen'in eğitim denetçilerini protestosuna şahit oldu. Anıtpark'ta toplanan sendika üyeleri eğitim denetçilerinin Düzce'nin eğitim kalitesini düşürdüğünü savundu. Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, eğitim denetçilerinin Düzce'nin LYS ve YGS sıralamalarında liste sonlarında olmasında en büyük etkenlerden biri olduğunu öne sürdü.

 

İl Milli Eğitim denetçilerini “Gestapo Çavuşlarına” benzeten Kılıç, Toki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Beyciler İlköğretim Okulun'daki denetlemelerden örnekler verdi.

 

Eğitimi Baltalıyorlar

 

Kılıç, “ Bu zevat okullarımızdaki eğitimi baltalamışlar ve baltalamaya da devam etmektedirler. Gestapo çavuşlarını aratmayan bu zevatın uygulamalarından birkaç örneği sizlerle paylaşmak istiyorum. Başarılarıyla her zaman gurur duyduğumuz Toki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bir dönemde 18 kez çeşitli bahanelerle denetlemeye tabi tutulmuştur. Beyciler İlköğretim Okulu bir yıl içerisinde 3 denetime tabi tutulup son denetleme 5 gün sürmüştür. Bir müfettiş 19 tane öğrencisi olmayan bir okula aynı dönemde 19kere neden gider? Okullarda öğrencilerin çantalarını açıp kaynak kitap arayan eğitim denetçisi olur mu Allah aşkına?” ifadelerini kullandı.

 

Kılıç ayrıca eğitim denetçilerinin kıyafetinden veya herhangi bir sebepten dolayı öğretmene mobbing uyguladığını, eğitim denetçilerinden korkulmasından dolayı deneme sınavları yapılamadığını ve öğrencilere serbest kıyafet uygulaması yapan okul müdürüne prosedür eksik diye soruşturma açıldığını iddia etti. “1960 model uygulamalarla ve psikolojik baskılarla kapatmaya çalışan eğitim denetmenleri istemiyoruz.” diyen Kılıç, Vali ve İl Milli Eğitim Müdürüne seslendi.

 

Artık sabır taşı çatlamıştır

 

Kılıç, “Düzce'nin eğitim sorunlarını anlamayan, analiz edemeyen, yol gösteremeyen, rehberlik edemeyen bu zevatın derhal emekli olmalarını ve gölgelerini Düzce Eğitiminin üzerinden çekmesini bekliyoruz. Eğer bu önlem alınmazsa, Düzce başarı sıralamasında 65. sırayı arar duruma gelecektir. Artık sabır taşı çatlamıştır. Bundan sonra olacakların sorumlusu Gestapo Çavuşluğu yapan Eğitim Denetmenleridir. Eğitim-Bir-Sen olarak İl Milli Eğitim Müdürü’ne çağrıda bulunuyor; Eğitim Denetmelerine acilen çeki düzen vermesini bekliyoruz. “ diye konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR