Darü’l Muallim mektebi adıyla eğitim öğretime başlayan Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Düzce’de program düzenlendi.

 


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Milli eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve milli eğitim şu müdürleri, bazı kamu müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

 


İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan programda öğrenciler tarafından öğretmen şiiri okundu. Günün Anlam ve önemine ilişkin konuşma ise Okul Müdürü Nurettin İnce tarafından yapıldı.

 


İnce, “Öğretmen okullarındaki eğitim ortamı sayesinde vatan millet sevgisi kültür hayatımıza farklı bir anlamı vardır. Eğitimin baş aktörü olan öğretmenler, gelecek nesilleri yetiştiren onurlu görev onundur. Her gün bilgilerimizi yenilememiz bunu kendi başarımız kadar ulusal başarımız için de önemlidir.” dedi.

 
İnce’nin konuşmasının ardından “Öğretmen olmak istiyorum” adlı oratoryo sahnelendi. Öğrencilerin “ anne” adlı hikayenin dramatizasyonu ise ilgiliyle izlendi. Şiir dinletisi ile devam eden programda Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

 

Haber;S.Kaşkır