Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(EĞİTİM İŞ) İl temsilcisi Zeki Bayram, 5 Ekim Öğretmenler Günü'nü kutlamak amacıyla Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu öğretmenlerini ziyaret ederek, karanfil hediye etti. 

Bayram, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nün Türkiye'de ilk kez Eğitim-İş Sendikası tarafından kutlandığını belirterek, bugünle birlikte Türkiye'nin aydınlık yüzü olan öğretmenleri dünyanın aydınlık yüzü olan öğretmenlerle buluşturulduğunu ifade etti.

''5 Ekim, tüm dünya öğretmenleriyle birlikte emeğimize, hak ve özgürlüklerimize, mesleğimize ve onun saygınlığına, öğrencilerimize, onların eğitimine ve aklın özgürleşmesine sahip çıkmanın adıdır'' diyen Bayram, Eğitim-İş olarak öğretmenlerin sorunlarının dile getirildiği her günü önemsediklerini vurguladı. 

Öğretmenlerin kadrolaşma, açlık sınırına yakın ücret, bilimsellikten ve ulusal değerlerden yoksun müfredat programları, ezberci ve eleyici eğitim sistemi gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Bayram, eğitimin büyük bir çıkmazda olduğunu savundu. 

Dünyada en fazla çalışan öğretmenlerin Türkiye'de olduğunu ileri süren Bayram, “Türkiye'de bir öğretmenin yıllık çalışma süresi 1832 saat, Eski Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun örnek aldığı ülkelerinde ise 1652 saattir” dedi. Öğretmenlerin atama sorunlarına da değinen Bayram, 400 bin civarında atanamayan öğretmenin iş aradığını, fakat bunun yanında 160 bin öğretmen açığının olmasını anlayamadıklarını belirterek, ''Öğretmen açığının ücretli öğretmen uygulamasıyla kapatılmaya çalışılması, eğitimin niteliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca bu durum, 700 lira ücret verilerek köle gibi çalıştırılan, neredeyse 70 bin kişilik bir ücretli öğretmen ordusu yaratmaktadır. Bu nedenle biz Eğitim-İş olarak öğretmenlerin çalışma koşullarının düzeltilmesini, ekonomik ve sosyal statülerinin yükseltilmesini istiyoruz. Değerli öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun.'' dedi.

HABER: S.KAŞKIR