4+4+4 Eğitim Sistemi ile birlikte doğacak sıkıntıları her platformda dile getirmeye çalışan Eğitim İş sendikası üyeleri, bugün de spor sokak girişindeki zabıta noktasında kurdukları stantla halka broşür dağıttı.

Stant önünde basın açıklaması yapan Eğitim İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Zeki Bayram, öncelikle Afyon’da askeri birlikte meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.
ABD Olmadan PKK, PKK Olmadan ABD Olmaz

,“Tüm şehitlerimiz Türk Milleti’nin kalbinde yaşayacaktır.”diyen Bayram, “Buradan, “Kahrolsun PKK!” diyerek ABD’nin rolünü görmezden gelenlere ve “Kahrolsun ABD Emperyalizmi!” diyerek PKK’ya arka çıkanlara bir sözümüz var. Kafalarınızı kuma gömmekten artık vaz geçiniz. Gerçeği görme zamanı geçmektedir. ABD olmadan PKK, PKK olmadan ABD olmaz!”dedi.

Bayram açıklamasında, ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in söylemlerini hedef aldı.

Milli Eğitim Bakanının yeni eğitim sistemine karşı çıkanlara yönelik suçlayıcı ve hedef gösterici açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Bayram, “Eleştirilen büyük bir kısmının “PKK yanlıları” ve “laikçilerden” geldiğini, normal vatandaşın ise kendilerini desteklediğini söyleyen Dinçer, ya hayal görüyor ya da eğitim sistemimizde yarattıkları kaosu ve beceriksizliklerini örtbas etmek için asılsız suçlamalarda bulunuyor. Sayın bakan, PKK ile Oslo görüşmelerini biz yapmadık.Sayın Bakan, sizin ne yapmaya çalıştığınızı, amacınızın cumhuriyetle hesaplaşmak, ulusal düzeydeki eğitimi tamamen cemaatlerin kontrolüne ve piyasa koşullarına sunmak olduğunu eğitim uzmanları çok iyi anlamıştır.”dedi.

 Bayram,Bilimsel çalışmaların 6 yaş öncesi çocuğun beynindeki bilişsel yapıların okul temelli akademik öğrenme için yeterli olmadığını ortaya koyarken, Bakanın 66 ay konusundaki ısrarını “bilimsel bir tercih” olarak savunmasını da ilginç olarak nitelendirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslenen Bayram sözlerini şu şekilde devam etti:

 “Halkın dini duygularını suistimal ederek, çocuklarımızın geleceği üzerinden kendi ideolojik hedeflerinizi gerçekleştirme amacınızdan vazgeçin. 4+4+4 eğitim sistemine yönelik haklı eleştiri ve önerileri dikkate alın. Halk yoksulluk içinde kıvranırken kendi akrabalarını zengin edenler bize din ve ahlak dersi vermeye kalkmasınlar.”

Haber; S. KAŞKIR