Düzce Üniversitesinde sıkıntıların bitmek bilmediğini, üniversitenin keyfi uygulamaların merkezi haline geldiğini ve diğer eğitim sendikalarının da bu duruma sessiz kaldığını öne süren Eğitim Bir-Sen Başkanı Ömer Faruk Çelebi’ye cevap gecikmedi. Eğitim- İş Düzce Temsilcisi Zeki Bayram, Üniversite Çalışanlarının asıl sorunun hükümet kaynaklı olduğunu savunurken, Çelebi’ye “ Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır.” Benzetmesinde bulundu ve yandaşı olduğu iktidarı savunmakla suçladı.
Rektörlüğü Suçlamak En Hafifinden Haksızlık
Bayram, “Dünkü basın organlarında, Eğitim Bir Sen başkanı, Düzce Üniversitesi Rektörlüğünü suçlayıcı her zamanki açıklamalarından birinde hızını alamamış ve Eğitim İş Sendikamıza da sataşmış olduğunu gördük.“Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali yandaşı olduğu iktidarın üniversite çalışanlarının haklarını nasıl gasp ettiğini görmezden gelerek, her zaman olduğu gibi talimatla Üniversiteye çatmayı uygun görmüşler. Öncelikle kendilerinin de belirttiği gibi Tıp Fakültesi ve Düzce MYO’da böyle bir sorun yok. Ancak Üniversite yönetimi, İşini zamanında yapmayan Fakülte ve Yüksekokulları ihtar ederek bu şekilde mağduriyet yaşanmaması sağlanabilir. Üniversite bunu yapmalıdır.”ifadelerini kullandı.
 Bayram, Hükümet kaynaklı mağduriyetlerin göz ardı edildiğini iddia ederken, “Üniversiteye yaptığınız saldırının birazını da hükümetin icraatlarına yönlendirseniz sendikacılığınıza saygı göstereceğiz. Aksi halde herkesin ortak görüşü değişmeyecek, “yandaş sendika” olarak kalacaksınız.”dedi.
Bunları Dile Getirsenize Kardeşim!
Bayram, ““Ne var ki,“Kuşa bak” diyerek hükümetten kaynaklı gerçek mağduriyetleri de gözden kaçırmamak gerek. YÖK ve maliye Bakanlığının kapısını kim çalmış acaba? Bileniniz duyanınız var mı?Bunları dile getirsenize kardeşim. Getiremezsiniz, çünkü yandaşsın. Çünkü bugünkü varlığınız ve gücünüz AKP hükümetiyle geldi, yine bu hükümetle gidecek. Hatırlatalım ki, Sendikalar muhalif örgütlerdir. Kim olursa olsun, yandaşsan muhalefetliğin kalmaz.”dedi.
 Açıklamasında Düzce’deki eğitim sorunlarına dikkat çeken Bayram, şöyle konuştu:
“4+4+dert eğitim sistemi desteğinizle çıktı. Sayenizde ufacık yavrularımız, kimi tanyeri ağarmadan evlerinden çıkıp kimi de akşam karanlığından sonra dönebiliyor. Öğretmen ve velilere çektirdiğiniz hariç tabi. Okulları tamirata başlanan, Hamidiye, Musababa ve Doğanlı okullarının akıbetini sorun mesela, ne zaman bitecekmiş inşaatlar, neden zamanında başlayıp bitirememişler? Bu okullarla birlikte mağdur olan diğer dört-beş okul öğrenci ve öğretmenlerinin çileleri ne zaman bitecek? Onları sorun içinizden çıkan vekillerinizden.”

 

Haber; S. KAŞKIR