Eğitim- İş’in, türkiye genelinde yaptığı “Serbest KıyafetUygulamasına İlişkin Veli Görüşleri” başlıklı araştırmasından,velilerin büyük çoğunluğunun serbest kıyafet uygulamasına karşı olduğu sonucu çıktı. Eğitim Düzce Temsilcisi İl sekreteri Hüseyin Arslan, anket sonuçlarını basınla paylaştı.
Araştırmanın sonuçlarına göre, velilerin yüzde 86,8’i, serbest kıyafet uygulaması ile okullarda güvenlik sorununun ortaya çıktığını belirten Arslan, velilerin yüzde 85’i, serbest kıyafet uygulaması ile çocuklar arasında marka rekabeti yaşandığını ifade etti.

 

 

Arslan,Velilerin yüzde 85’inin tekrar forma uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 87,9’unun serbest kıyafet uygulaması ile maddi durumu iyi olmayan çocukların ve velilerin olumsuz etkilendikleri görüşünü dile getirdini,Serbest kıyafet uygulaması ile yoksul öğrencilerin açığa çıktığını düşünen velilerin oranı ise yüzde 88,4 olduğunu söyledi.

 

Araştırma sonunda öğretmenlerin okula serbest kıyafetle gitmesine velilerin karşı olduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Arslan, Velilerin yüzde 90’ı öğretmenlerin kıyafetleri ile öğrencilere örnek olduğunu düşünürken, yüzde 72’si serbest kıyafet uygulamasının öğretmenler için uygulanmaması gerektiğini belirtti. Arslan, "Milli Eğitim Bakanlığı velilerin isteği doğrultusunda hareket ederek, serbest kıyafet uygulamasına bir an önce son vermelidir."dedi.

Haber: S. KAŞKIR